• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

İstanbul ve Marmara elektriksiz kaldı

İstanbul ve Marmara elektriksiz kaldı
İstanbul'un yanı sıra Kocaeli, Sakarya ve Trakya'nın önemli bir bölümüne de elektrik verilemediği kaydedildi.

İstanbul'da, elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri durmuştu. 16:40 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elektrik kesintisi nedeniyle yapılamayan metro, tramvay ve hafif metro seferlerinin normale döndüğünü açıkladı. İstanbul Ulaşım AŞ'den alınan bilgiye göre, elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43'den itibaren metro ve tramvay seferleri yapılamıyor. Seferlerin normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sorunun teknik olduğunu ve kısa süre içinde halledileceğini belirtti.

İstanbul'un yanı sıra Kocaeli, Sakarya ve Trakya'nın önemli bir bölümüne de elektrik verilemediği kaydedildi.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) ile Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ) yetkilileri, saat 13.43 itibarıyla yaşanan kesintinin kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını, konuyla ilgili Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin (TEİAŞ) çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.

Bu arada, BEDAŞ Sistem Koordinasyon Müdürü Rana Yalçın, TEİAŞ'tan aldığı bilgiye göre, kentin Avrupa ile Anadolu yakasını birleştiren 380 kilovatlık enerji nakil hattında frekans kayması oluştuğunu ve sorunun giderilmeye çalışıldığını söyledi.

İstanbul'da bazı ilçelere elektrik verilmeye başlandı.

Enerji Bakanlığı sorunun kaynağını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırlareli ve Edirne'de yaşanan elektrik kesintisi, Bursa'daki doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen arızanın sebep olduğu sistem çöküntüsünden kaynaklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Doğalgaz verilemiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa kaynaklı sorun nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi üzerine İstanbul'da doğalgaz verilemediğini ve raylı sistem hatlarında seferler yapılamadığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Ancak, yolcularımızın tahliyesinde ve nakillerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. ULAŞIM A.Ş. Genel Müdürlüğü, İETT ile koordineli olarak çalışıyor ve yolcuların tahliyesi yapılmıştır. Şu anda Adapazarı, Gebze ve İzmit'e elektrik verilmeye başlanmıştır. Elektrik kesintisi ile ilgili sorunun giderilmesinin ardından İstanbul'da da seferler normale dönecektir. Ancak, vatandaşlarımızın elektriğin gelmesinin ardından kombilerini hemen açmamaları gerekmektedir." denildi.

Belediye yetkilileri, doğalgaz ve elektrik kesintisi nedeniyle kombilerin kapalı olması konusunda vatandaşları uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Bostancı'ya kadar elektrik veriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bostancı'ya kadar elektrik verildiğini açıkladı. Diğer kesintilerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Metro ve tramvaya binemeyen yolcular otobüs duraklarına akın etti

İstanbul'da öğlen saatlerinde yaşanan geniş kapsamlı elektrik kesintisi özellikle tramvay ve metro yolcularını mağdur etti. Metro ve tramvay seferleri yapılamadı. Ev ya da iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar otobüslere akın etti. Metro ve tramvay duraklarındaki görevliler ise, basın mensuplarının görüntü çekmesini ellemek için uğraştı.

Elektrik kesintisi nedeniyle toplu taşım araçlarından sadece otobüsleri kullanmak zorunda kalan İstanbullular durakları doldurdu. Kar yağışı devam ederken soğukta uzun süre beklemek zorunda kalan yolcular tramvay ve metroyu kullanamamanın sıkıntısını yaşadı. Duraklarda bekleyen yolcular tramvay ve metroyu kullanamadıklarını ancak seferlerin neden yapılamadığını bilmediklerini anlattı. Bazı yolcular bir saati aşkın bir süredir durakta beklediğini belirterek yaşadıkları aksaklıktan duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi. Bazı yolcular ise çocuklarıyla birlikte soğuk ve kar yağışı altında beklemenin daha zor olduğunu söyledi. Tramvay girişlerindeki turnikelere güvenlik bandı çekilerek vatandaşların boş istasyonlara girmelerine izin verilmedi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN ÖNCELİĞİ; BASINA GÖRÜNTÜ VERMEMEK

Tramvay hattındaki elektrik kesintili aksamalar nedeniyle yapılamayan seferlerden etkilenen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Bu yoğunluğu ve vatandaşların durumunu dile getirmek için olay yerindeki basın mensupları, karşılarında tramvay hattının güvenlik görevlilerini buldu. Öncelikli olarak basın mensuplarına izinleri olup olmadığını soran görevliler, vatandaşları yönlendirme yerine görüntü çektirmemek için gazetecilerle uzun süre uğraştı.

Taksim-Şişli arası metro hariç tüm seferler normale döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elektrik kesintisi nedeniyle aksayan kentteki toplu ulaşımla ilgili açıklama yaptı. Yetkililer, Taksim-Şişli arası metro seferleri hariç tüm seferlerin normale döndüğünü belirtti.

TEİAŞ'tan açıklama

TEİAŞ'tan yapılan açıklamada saat 14.15;den itibaren peyderpey sistemin toparlanmaya başlandığı saat 16.15 itibarıyla sistemin yüzde 80'lik bölümüne elektrik verildiği bildirildi.

İstanbul'da raylı ulaşım normale döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elektrik kesintisi nedeniyle yapılamayan metro, tramvay ve hafif metro seferlerinin normale döndüğünü açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89