• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

İstanbul Kitap Fuarı başladı

İstanbul Kitap Fuarı başladı
Bu sene birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını kitapseverlere açtı.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 30 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece'de düzenlenecek olan 29. İstanbul Kitap Fuarı 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, yaklaşık 300 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açtı.

Onur Konuğu: İspanya

İlk kez bir ülkenin edebiyatı ve kültürüyle İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur Konuğu olacağı İspanya etkinlikleri, 30 Ekim-2 Kasım 2010 tarihleri arasında Uluslararası Salon'da (5 nolu hol) gerçekleştirilecek. Onur Ülke programı kapsamında İspanya'dan konuk yazarların katılımıyla söyleşiler, sergi, açılış ve kapanış konserleri yer alacak.

Yurt dışından çok sayıda katılımcı fuarın ilk 4 günü -30 Ekim-2 Kasım 2010 tarihleri arasında 5 nolu holde- uluslararası salonda yer alacak. 37 ülkenin katıldığı Uluslararası Salon'da Onur konuğu İspanya başta olmak üzere Almanya, Fransa, İtalya, Romanya, İran, Küba, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, Hollanda, Yunanistan, Hindistan ve İngiltere'den yayınevleri katılıyor. Bağımsız bir Edebiyat Topluluğu olan LAF (Literature Across Frontiers) bünyesinde ise 24 ülkeden bağımsız yayıncı, edebiyat topluluğu ve kültür merkezi yer alıyor.

Fuarın bir diğer yeniliği ise Uluslararası Salon'da yer alan "Telif Ajansları Özel Bölümü". Dünya edebiyatının önde gelen telif ajansları profesyonel görüşmeler yapmak üzere İstanbul Kitap Fuarı'na katılıyor. Almanya, Fransa, İngiltere, İsrail, İspanya ve İtalya'dan 8 telif ajansı 2 Kasım 2010 tarihine kadar fuarda Türkiye'den yayıncılarla buluşma imkanı bulacak.

Yurtdışından Çok Sayıda Konuk Yazar, Şair ve Çizer Geliyor

İstanbul Kitap Fuarı dünyaca tanınmış 51 yazar, şair, çevirmen ve çizeri ağırlayacak. Fuarın yazarları arasında Mineke Schipper, David Boratav, Mark Crick, Fanny Joly, John Freely, Maureen Freely, Jo Hodgkinson, Queenie Chan, Yusuf Ziedan, Ioan Grosian, Yusuf Nevzat, Timour Mouhiddine, Mel Gill, Jeffrey Kahrs, Mel Kenne, Derick Mattern, Jan Kjær, Merlin P. Mann yer alırken. İspanya'dan Juan José Armas Marcelo, Luis del Val Velilla, Fernando Sánchez Dragó, Luisgé Martin, Soledad Puértolas Villanueva, Julio Llamazares, Ángeles Caso, Rafael Chirbes ve klasik gitar sanatçısı Fernando Espi Onur Konuğu etkinlikleri kapsamında programda yer alacak.

Yurt dışından gelecek konukları arasında Yolanda Cataño (Galiçya), Robyn Marsack, Amaia Gabantxo (Bask Ülkesi), Ned Thomas (Galler) ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın çevirmenleri Hanneke Van der Heijden, Abdulkadir Abdelli ve Ingrid Iren bulunuyor.

İtalyan Efsanevi Çizerler Kitap Fuarı'nda

Zagor'un yaratıcısı, efsanevi çizer Gallieno Ferri ilk kez Türkiye'den okurlarıyla İstanbul Kitap Fuarı'nda bir araya gelecek. İtalya'dan çok sayıda çizerin konuk olacağı etkinlik ise 6 Kasım 2010 Cumartesi günü düzenlenecek.

Çok Satan Kitapların Yazarın J. C. Grangé ve Sandy Tolan Kitap Fuarı'nda

Fransa'da yayınlanışının ardından Türkçe'ye de çevrilen çok satan kitapların yazarı Jean Christophe Grangé İstanbul Kitap Fuarı'nda kitaplarını imzalayacak ve okurlarıyla söyleşecek. Birkaç sene önce aynı isimle Türkçe'ye çevrilen ve filmi çekilen Limon Ağacı kitabının yazarı Sandy Tolan da kitap fuarın önemli isimleri arasında.

İstanbul Yazarları

Ana teması "İstanbul"u Yazmak" olan kitap fuarı İstanbul'u yazan yazarları fuara davet ediyor. Bu kapsamda baba-kızın birlikte katılacağı etkinlikle John Freely ve Maureen Freely ilk kez bir söyleşide bir araya gelmiş olacak.

Fuarda İstanbul'un kedilerine ve sokaklarına Catherine Pinguet ile bakacak, Petros Markaris ile eski İstanbul'u ve polisiyeleri konuşacağız.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Word Express Balkanlar'dan İstanbul'a Edebi Bir Yolculuk projesi kapsamında genç şairler İstanbul'da buluşacak. Projenin bir ayağı olan Şiir Otobüs'ü ile fuar ziyaretçileri TÜYAP'a şairlerle birlikte ulaşmış olacaklar. Proje kapsamında TÜYAP'ta Katerina Iliopoulou (Yunanistan), Sian Melangell Daffyd (Galler), Radu Vancu (Romanya), Milan Dobricic (Sırbistan) ve Yannis Isidorou (Yunanistan) katılımıyla okuma düzenlenecek.

IPA (Uluslararası Yayıncılar Birliği) Yayınlama Özgürlüğü Ödül Töreni

İstanbul Kitap Fuarı bu sene önemli bir etkinliğe-Uluslararası Yayıncılar Birliği/Yayınlama Özgürlüğü Ödül Töreni'ne ev sahipliği yapacak. 2005 yılından itibaren dünyanın herhangi bir yerinde yayınlama özgürlüğünün savunulması ve teşvik edilmesi bağlamında önemli katkılarda bulunmuş bir kişi ya da kurumu onurlandırmak üzere verilen Yayınlama Özgürlüğü Ödülü bu sene 2 Kasım Salı 2010 tarihinde Uluslararası Salon'da düzenlenecek bir törenle sahibini bulacak.

İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen 20. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

Girişin öğrenci, öğretmen ve emeklilere ücretsiz olduğu fuarların giriş bedeli 5 TL.

Fuarlar 30 Ekim-6 Kasım tarihlerinde 11.00-20.00 saatleri, kapanış günü olan 7 Kasım 2010 tarihinde ise 11.00-19.00 saatlerinde, Uluslararası Salon ise 30 Ekim-2 Kasım 2010 tarihleri arasında 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89