• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 8 °C

İstanbul kara teslim

İstanbul kara teslim
Kentte ulaşım güçlükle sağlanıyor. Erken saatlerde trafiğe çıkan sürücüler yollarda kaldı.

Türkiye Sibirya'dan gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girdi. İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle AKOM, sarı alarmdan kırmızı alarma geçti. Kentte ulaşım güçlükle sağlanıyor. Erken saatlerde trafiğe çıkan sürücüler yollarda kaldı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı il genelinde dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgar ve hava sıcaklığının düşmesiyle etkili olmaya başladı. Kar yağışı İstanbul'da, pazartesi, salı ve çarşamba günleri de aralıklarla etkisini gösterecek. İstanbul Boğazı ve kentin kuzey kesimlerinde kar yağışı etkisini daha fazla gösteriyor.

İstanbul'da hava sıcaklıkları kar yağışının etkisiyle 3 ve 5 derece azalırken, kuvvetli rüzgarla don ve buzlanma bekleniyor. Sibirya'dan gelen soğuk havayla birlikte, İstanbul'un yanı sıra Marmara Bölgesi'nin bazı bölgelerinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.
İstanbul'da bugün için en düşük sıcaklığın eksi 1 derece, en yüksek sıcaklığın 2 derece, salı günü en düşük eksi 2, en yüksek 1, çarşamba günü de en düşük eksi 1 ve en yüksek 1 derece hava sıcaklığı bekleniyor. Perşembe gününden itibarende İstanbul'da parçalı bulutlu hava etkili olacak. Kar yağışı perşembe günü sıcaklıkların artmasıyla etkisini yitirecek.

Kar kalınlığı

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yapılan ölçümlerde, kar kalınlığı Arnavutköy, Sarıyer, Sancaktepe, Çekmeköy ve Çamlıca'da 10, Beylikdüzü, Avcılar, İkitelli'de 6, Beşiktaş, Bakırköy, Bostancı, Ümraniye ve Çatalca'da 5, Riva, Beykoz'un köyleri, Sarıyer Zekeriyaköy'de 20, Kağıthane ve Maslak çevresinde ise 8 santimetre olarak tespit edildi. 

AKOM alarm seviyesini yükseltti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, AKOM, İstanbul'u sabaha karşı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ''sarı'' alarmdan ''kırmızı'' alarma geçti. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri sorumlu oldukları bölgelerde sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı.

İstanbul'da sabah trafiğinde kar nedeniyle bazı sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kargaşa yaşandı, kaza ve kürüme çalışmalarına gitmek isteyen görevlilerin ulaşımını zorlaştırdı. 

Tüm yurt yağışlı

Hava sıcaklığı bugün yurdun batı kesimlerinde, yarın ise güney, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak. Yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar ise kuzeyden Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına şeklinde esecek (50-70 km/saat). Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor. 

İptal edilen uçak seferleri

Bu arada iç hat uçuşlarında Hatay Havaalanı sel baskını yüzünden iki günlüğüne tüm uçuşlara kapatıldı. Bugün gerçekleşmesi gereken TK-2257 Hatay uçuşu iptal edildi. TK-2412 – TK 2418 Antalya, TK-2116 Ankara uçuşu işletme sebeplerinden iptal edildi.

TK-2032 Konya, TK-2302-TK 2310 İzmir, TK 2010 Kayseri ,TK 2504 Bodrum,TK- 2662 Sivas uçuşları ise hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Dış hatlarda ise TK –1845 Atina, TK-332 Bakü, TK-1937 Brüksel ,TK-465 Odesa seferleri karşı havalimanlarındaki hava muhalefeti sebebiyle iptal edildi. Kar yağışı nedeniyle pistlerin tamamının açık olmasına rağmen, uçakların buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanması (De-Icing) işlemi nedeniyle Atatürk havalimanındaki seferlerde gecikmeler yaşanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89