• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

İstanbul Barosu başkanını seçti

İstanbul Barosu başkanını seçti
İstanbul Barosu Başkanlığı için yarışan 6 adaydan Doç. Dr. Ümit Kocasakal seçimi kazandı.

İstanbul Baro Başkanlığına Doç. Dr Ümit Kocasakal seçildi. Yaklaşık 26 bin üyesi ile 'dünyanın en kalabalık barosu' unvanını New York Barosu'nun elinden alan İstanbul Barosu'nda seçim heyecanı sona erdi.

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Barosu Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, 6 aday için 26 bin 97 avukattan 19 bin 816'sı oy kullandı.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun iki adayla katıldığı seçimlerde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi.

Sonuçların salonda bulunan ekranlarda yansıtıldığı seçimlerde, Ümit Kocasakal 6 bin 80 oyla yeni Baro Başkanı oldu.

İstanbul Barosu'na başkan seçmek için kurulan 65 sandıkta oy verme işlemi saat 10:00'da başladı. Katılımın fazla olması nedeniyle Eyüp çevresinde öğlen saatlerinden itibaren yoğun trafik gözlenirken, Anadolu yakasından gelecekler için Kadıköy ve Üsküdar'dan motor, farklı noktalardan da otobüs seferleri yapıldı.

5 gruptan 6 aday yarıştı

Seçimlere halen İstanbul Baro Başkanlığı görevini yürüten Muammer Aydın ile Doç Dr. Ümit Kocasakal, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan katılırken; Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Kemal Aytaç, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Satılmış Şahin, Katılımcı Avukatlar'ın adayı Mustafa Kemal Güngör ve Özgürlükçü Hukuk Platformu'nun ise Feyzi Çelik oldu.

KİM KAÇ OY ALDI?

İstanbul Barosu yeni dönem yönetim seçimleri tamamlandı. 26 bin 94 seçmenden19 bin 816'sının oy kullandığı seçimde Önce İlke Çağdaş grubundan Ümit Kocasakal 6 bin 80 oy ve yüzde 30,68 oranla İstanbul Baro Başkanı seçildi. Daha önceki başkan Muammer Aydın ise 4 bin 520 oy ve yüzde 22,81 oranla ikinci oldu.

KABASAKAL: HERKESİN BAŞKANI OLMAYA ÇALIŞACAM

İstanbul Barosu başkanlığına seçilen Kocasakal, resmi sonucun açıklanması öncesinde basın mensuplarına değerlendirme yaptı.

İstanbul Barosunun 132 yıllık bir kurum olarak tarihi bir seçimini büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirdiğini belirten Kocasakal, kendisine oy veren vermeyen herkesin başkanı olmaya gayret edeceğini vurguladı.

Baronun, mesleki sorunları çözmek için kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini ve kendisinin de oy verenleri mahcup etmeyeceğini ifade eden Kocasakal, "Bunu samimiyetle söylüyorum, Genel Kuruldan aldığımız bu teveccüh ile ilkelerimize, Cumhuriyete ve onun temel değerlerine, üniter bütünlüğümüze sahip çıkacağız. Mesleğimize, sorunlarımıza ve cübbemize sahip çıkacağız. İstanbul Barosu, kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89