• BIST 10056.36
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 29 °C

İsrail'in gerçeği: Yalnız kaldık

İsrail'in gerçeği: Yalnız kaldık
İşte İsrail'in gerçeği: Yalnız bir millet! Bu ifadeler, İsrail'in tam içinden bizzat hükümete yakınlığıyla bilinen Haaretz gazetesinden yansıdı.

Dost ülkelerle bile ilişkilerinde ipleri kopma noktasına getiren İsrail'in son durumunu anlatan özeleştirel yazıdan yalnızca bir cümle: Düşmanlarını vurdu. Şimdi de resmi politikalarına uymayan dostlarını vuruyor.

Son dönemde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerle ilişkileri gerilen İsrail'e kendi içerisinden bir özeleştiri geldi. Geçtiğimiz hafta, Ayrılık dizisi ve Anadolu Kartalı tatbikatının uluslararası boyutundan çıkarılması nedeniyle Ankara ile restleşmeye giren İsrailli yetkililerin sert açıklamalarını sayfalarına taşıyan Haaretz gazetesi bu kez Gideon Levy'nin kaleminden İsrail'in gerçeğine yer verdi.

ŞİMDİ DOSTLARINI VURUYOR

Haaretz gazetesi, “Yalnız bir millet” başlıklı yorumunda İsrail'in, son dönemde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli ülkelere olumsuz yaklaşımını sert dille eleştirerek “İsrail, dünyanın geri kalan bölümüne darbe üstüne darbe vuruyor. Düşmanlarını vurdu. Şimdi de resmi politikalarına tümüyle uymayan dostlarını vuruyor” dedi. İsrail'in, uluslararası camiada giderek dışlandığınının uyarısının da yapıldığı yorumda ayrıca “Dünyanın geri kalan kısmı suçludur. İskandinavlar bize karşıt, Türkler düşman, Fransızlar ve İngilizler İsrail'den nefret ediyor. Çinliler sadece Çinli ve Hintliler bize herhangi bir şey öğretemez” ifadeleri kullanıldı.

BOYKOT ÜSTÜNE BOYKOT

Hükümete yakınlığıyla bilinen Haaretz gazetesinin, tanınmış yazarlarından Gideon Levy'nin kaleminden dökülen bu satırlar İsrail'in son dönemde çeşitli ülkelere karşı takındığı olumsuz tutum ve sert dille ortaya konmuş oldu.

Bu çerçevede, Türkiye'ye tatil boykotu, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, İsrail'in Gazze'de suç işlediği savunulan Goldstone raporuna “evet” dediği için Çin'in Büyükelçiliği'ndeki resepsiyonuna katılmaması, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in İsrail'den Gazze'ye geçmesinin veto edilmesi gibi son dönemde yaşanan çeşitli gelişmelere dikkat çekildi. Levy, yazısında İsrail'in “uluslararası parya” haline gelmekte olduğunu da belirtti. "Bir tek ABD, tüm hatalarımıza rağmen kör müttefikimiz olmayı sürdürüyor. Statüsünün o kadar bozulduğunu gören başka bir demokrasi, ilk olarak kendisine 'ne hatta yaptın?' diye sorardı. İsrail'de ise yaklaşım, bunun tam tersi.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89