• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 3 °C

İsrail'deki Türk elçiliğinde silah sesleri

İsrail'deki Türk elçiliğinde silah sesleri
Türkiye’nin İsrail Büyükelçiliği’nde ateş etme ve rehin alma girişiminin olduğu bildirildi. İşte ayrıntılar...

Elçilik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Büyükelçiliğe gelen bir Filistinli, bir elçilik çalışanını rehin almaya çalıştı. Ancak bu kişi, Büyükelçiliğin güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi. Filistinlinin amacının bilinmediği kaydedildi. Olay sırasında ateş sesi geldi ancak nedeni konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Hayarkon Caddesi’ndeki Büyükelçiliğin civarına çok sayıda İsrail güvenlik görevlisi sevk edildi. Caddeye ambulans da geldiği öğrenildi. Büyükelçilik yetkililerinin İsrail polisiyle olayla ilgili bilgi alışverişinde bulunduğu bildirildi.

18815

Öte yandan AP ajansı, bir kişinin yaralandığı iddialarının bulunduğunu ancak bunun henüz teyit edilmediğini duyurdu. Haberde, ayrıca İsrailli yetkililerin, bu kişinin, dört yıl önce de İngiltere’nin İsrail Büyükelçiliği’nden sığınma istediğini bildirdiği yer aldı.

YARALANAN KİŞİNİN, SALDIRGAN FİLİSTİNLİ OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

İsrail’in Channel-2 televizyonu, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliğindeki olayda yaralanan kişinin, saldırgan Filistinli olduğunu ve hala büyükelçilik binasında bulunduğunu duyurdu.

Olay yerinden yayın yapan İsrail Radyosu da sahilde bulunan büyükelçilik'e sağlık ekiplerinin giriş yaptığını, ancak bir süre sonra kimseyi almadan çıktıklarını bildirdi. Radyo, büyükelçilik yetkililerinin İsrail ambulans görevlilerine veya polisine, binaya giriş izni vermediklerini ifade etti. Polis, büyükelçilik önündeki sahil yolunu kesti.

18817

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de olayla ilgili AP’ye yaptığı açıklamada, "olay bir rehin alma eylemi" dedi. İsrail medyası da iki kişinin kısa süreliğine rehin kaldığını duyurdu. İsrail Radyosu da saldırganın Türkiye’den sığınma talep ettiğini, "hem Filistin hem de İsrail polisi tarafından aranıyorum" dediğini duyurdu.

Reuters ajansı, İsrail medyasının bir iddiasını da aktardı. Bu iddiaya göre, İsrail polisinin keskin nişancıları, saldırganı büyükelçilik penceresinden belirleyerek üzerine ateş açtı.

SALDIRGAN BAZI MEDYA KURULUŞLARINI TELEFONLA ARAMIŞ

Türkiye’nin İsrail Büyükelçiliğinde rehin alma girişiminde bulunan saldırganın bazı İsrail medya kuruluşlarını da telefonla aradığı ileri sürüldü.

Saldırganın Channel 2 televizyonunu aradığı bildirildi. Bu TV kanalının haberine göre saldırgan telefonda, "iki rehinem var", "büyükelçiliği havaya uçuracağım" gibi ifadeler kullandı.

Saat 18.30 dolayında başladığı bildirilen olayda saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.

Öte yandan Maariv gazetesini de bir kişinin aradığı, adını Nedim İnjaz olarak veren bu kişinin, elinde yanıcı madde olduğunu söylediği, "içeri bir Yahudi girerse öldürürüm" dediği öne sürüldü. Bu kişinin, 4 yıl önce İngiltere Büyükelçiliğinden sığınma isteyen kişi olduğu, Türkiye Büyükelçiliğindeki saldırgan olabileceği kaydedildi.

18810

Hapishaneden yeni bırakılmış

Bu arada, İsrail polis kaynakları İnjaz'ın Batı Şeria'da Ramallah'taki bir hapishaneden yeni bırakıldığını, daha önce bir büyükelçilik saldırısı nedeniyle hapsedildiğini bildirdi. İnjaz'ın 4 yıl önce İngiltere Büyükelçiliğinden sığınma talep ettiği açıklanmıştı. İnjaz'ın o dönemde başka suçlarının da bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan saldırganın Channel-2 televizyonunu Türkiye Büyükelçiliğinden telefonla aradığında, "Eğer bu ülkeden gitmeme izin vermezlerse bütün binayı ateşe vereceğim. Her şeyi yakacağım. Arabaları, kapıları kıracağım, yakacağım. Her şeyi yerle bir edeceğim" dediği belirtildi.

Saldırganın hem İsrail yönetimine hem de Filistin yönetimine karşı ifadeler kullandığı, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas için "ölmeli" dediği de ileri sürüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89