• BIST 9486.56
  • Altın 4175.093
  • Dolar 39.1971
  • Euro 44.6439
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 14 °C

İsrail Savunma Bakanı: 'IŞİD’i İran’a tercih ederim'

İsrail Savunma Bakanı: 'IŞİD’i İran’a tercih ederim'
İsrail'in baş düşmanının İran olduğunu söyleyen Savunma Bakanı Moşe Yalon, "İran ve IŞİD arasında tercih yapmam istense IŞİD'i seçerim" dedi.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, İsrailli düşünce kuruluşu İsrail Milli Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nün Tel Aviv’de düzenlediği konferansta konuşan Moşe Yalon, “İran ve IŞİD’den biri ile çalışma konusunda tercihte bulunmam istense IŞİD ile çalışmayı seçerim” ifadesini kullandı.

‘İran’ın geçmişte olduğu gibi şimdi de İsrail’in baş düşmanı olduğunu’ belirten Yalon, İran’ın, bölgedeki uzantılarına destek olmak ve yardım etmek için yakın gelecekte on milyarlarca dolarlık silah satın alma anlaşması imzalayacağını savundu.

Yalon, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt ve bu gruptaki diğerleri ile İsrail arasında büyük ölçüde ortak noktalar bulunduğunu; İran, Müslüman Kardeşler ve uluslararası cihat güçlerinin ortak düşmanları olduğunu anlattı.

Bugün çıkarların ve ilişkilerin anlaşmalar ve barış konferanslarından daha önemli olduğunu aktaran Yalon, Batı’nın bu fırsatı değerlendirmeyi başarmasını umduğunu kaydetti. (Sputnik)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Bülent20 Ocak 2016 14:53

      Ilginç değil işid kurucuları.binlerce Kürd ün katili işid le çalışabileceğini yada tercih edeceğini söyleyenler birtarafta Kürdistanın bağımsızlığını destekliyeceğiz açıklamaları.kürdü haala saf sanıyorsunuz.

      Yanıtla (0) (1)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89