• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

İsrail İran'a saldıracak

İsrail İran'a saldıracak
Likuda Partisi'nin Parlamento Grup Başkanı Yelkin: "Moskova'nın Tahran'a S-300 füze sevkiyatı yapması, İsrail'i İran'a yönelik operasyona itebilir."

Likuda Partisi'nin Parlamento Grup Başkanı Zeyev Yelkin, Moskova'nın Tahran'a S-300 füze sevkiyatı ve nükleer programın devam etmesinin İsrail'in İran'a yönelik operasyona itebilileceğini belirtti.

Rus Kommersant gazetesine özel konuşan İsrailli parlamenter Yelkin, ülke Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun 7 Eylül'de Moskova'ya yaptığı gizli ziyareti de doğruladı. Gazete Netanyahu'nun Moskova ziyaretini de İran'a Rus S-300 füze sevkiyatına bağladı.

Yelkin, "Ben Moskova ziyareti öncesi Başbakan Netanyahu'yu son gören İsrailli siyasetçiyim. 7 Eylül günü ben onun evinde idim ve yaklaşık 1,5 saat konuştuk. Ama görüşme ilgili yorum yapmayacağım. Gizli ziyarete gelince ise gizliliğin kalınmasını isteyen durumlar var. Uluslararası ilişkilerde bazen bu model de kabul görülüyor. Bazen basının dikkatini çekmeden çok acele görüşmeler yapmak gerekiyor. Bu devlet liderlerinin doğal hakkı, ki bazen de zaman zaman yararlanıyorlar. Başbakan'ın bazı Arap ülke liderleri veya Amerikalı yöneticileriyle de çoğu zaman böyle gizli görüşmeleri olmuştur. Ve bu görüşmelerin bir çoğundan kamuoyunun haberi olmamıştır." dedi.

NÜKLEER İRAN ORTADOĞU'DA NÜKLEER YARIŞMAYA YOL AÇACAK 

Tahran'ın nükleer programıyla çok endişe ettiklerini belirten Yelkin, "Bize göre nükleer İran günün birinde Ortadoğu'da nükleer yarışmasına yol açacak. Tüm bunlar Suudi Arabistan'ın, Mısır'ın, hatta Suriye'nin de nükleerleştirilmesine neden olacak. Bu dünyada oyun kurallarını tamamen değiştiren yeni jeopolitik durumdur. Sonuçta da nükleer teknolojinin teröristlerin eline geçmesini sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

İRAN'I NÜKLEER BOMBA YOLUNDAN GERİ DÖNDÜREMEYECEĞİMİZ NOKTAYA YAKLAŞIYORUZ 

İsrailli parlamenter, Moskova'nın son yıllarda Ortadoğu'da dengeli politikalar izlediğini de belirtti. Yelkin, "Biz bunu Rusya'nın Suriye, Lübnan, Hamas'la ilişkilerinde ve ayrıca da İran'daki gelişmelere olan bakış acısında da görüyoruz. Ben Moskova'nın İran'daki gelişmelerin hızı kadar olayı böyle hızda kavradığından emin değilim. Biz Tahran'ın nükleer bomba yolundan geri döndüremeyeceğimiz noktaya yaklaşıyoruz. Karar almak için bizim birkaç ay zamanımız kaldı." dedi.

MOSKOVA'NIN İRAN'A S-300 FÜZE VERMESİ BİZİ OPERASYONA İTEBİLİR 

Yelkin, Moskova'nın İran'a s-300 füze sevkiyatını da sorun faktörlerinden biri olduğuna dikkat çekti. İsrailli parlamenter, "Bu tür silah sevkiyatları sorunların barışçıl yollarla çözülmesini öngören zaman çerçevesini de daraltıyor. Bize göre, Rus füzesi sevkiyatı sorunun barışçıl yollar çözülmesini zorlaştırıyor ve imkansız kılıyor. Çünkü İsrail'i daha erken davranmasına yol açabilir. Umarım Moskova anlıyor ki, bu sevkiyatın gerçekleştirilmesi operasyonun başlaması için bir sinyal olmasa bile ama en azından da bu husustaki gelişmeleri hızlandırır." diye konuştu. Yelkin savaşın çıkmaması için İran'a karşı dünya kamuoyunun daha sert yaptırımların uygulanması gerektiğini de iddia etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89