• BIST 9552.43
  • Altın 2485.243
  • Dolar 32.5068
  • Euro 34.8706
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 5 °C

İsrail Gazze'ye saldıracak!

İsrail Gazze'ye saldıracak!
İran Cumhurbaşkanı Mahmud , İsrail'in Gazze'ye büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu savundu.

Ahmedinejad, yurt gezileri kapsamında gittiği İlam eyaletinde halka hitaben yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırarak çok sayıda insan hakları savunucusunu öldürmesi ve yaralamasını sert bir dille kınadı.

''Siyonist İsrail rejimi saldırı, komplo, tehdit, terörizm, katliam ve savaş ile özdeşleşmiştir'' diyen Ahmedinejad, Lübnan ve Suriye'ye saldırı planlayan İsrail'in, bu ülkelerle İran'ın hazırlığı ve tek cephede yer alması üzerine geri adım atmak zorunda kaldığını belirtti.

Gazze'nin üç yıldır havadan, karadan ve denizden İsrail işgal güçlerince kuşatma altında tutulduğunu kaydeden Ahmedinejad, ''Eldeki kesin bilgilere göre, siyonist rejim Gazze'ye büyük çaplı bir saldırı hazırlığında'' dedi.

Ahmedinejad, İsrail'in yardım götüren gemilere saldırısının gerekçelerini şöyle sıraladı:

''Birincisi bu rejim, cinayet, saldırı ve vahşilik esası üzerine kurduruldu. İkincisi ABD ve bazı Avrupa ülkeleri 60 yıldır siyonist rejimin tüm cinayetlerini destekliyor. Üçüncüsü de kimi Arap ülkelerinin siyonist İsrail tarafından yapılan katliamlar karşısında sessiz kalmalarıdır.''

ABD'nin ''zayıf ve yanlı'' tavır takınarak, İsrail saldırısını kınamaktan kaçındığını kaydeden Ahmedinejad, ''devrimci tavırla saldırıları kınayan'' bazı Avrupa ülkeleri ile liderlere teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail saldırısının insanlık, barış ve kardeşlik ile yağmacılık, sömürü ve cinayet taraftarları arasında bir sınır olduğunu kaydeden Ahmedinejad, ''Bütün ülkeler ve milletler, siyonist İsrail'in son cinayetleri karşısında tutumlarını açıkça ilan etmeli'' diye konuştu.

''BÖLGE HALKI İSRAİL'İN KÖKÜNÜ KAZIYACAK''

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ''tarihi cinayet ve katliamlarla dolu İsrail'i yeni bir saldırı ve sonuçları konusunda uyardığını'' belirterek, İsrail'e hitaben şunları söyledi:

''65 yıldır cinayet işliyorsunuz, artık yeter. Bu cinayetlerin hangisi durumunuzu daha iyi yaptı ki, yeni bir cinayete kalkışmak istiyorsunuz. Uyarıyorum, bölgenin herhangi bir yeri ya da Gazze aleyhinde bir kez daha cinayete yeltenirseniz, bölge halklarının tufana dönüşen öfkesi, kökünüzü kazıyacak.''

''İkinci uyarısının İsrail'i destekleyen ülkelere olduğunu'' kaydeden Ahmedinejad, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu rejimin cinayetlerini 60 yıldır destekliyorsunuz, artık yeter. Bir kez daha siyonist rejimin cinayetlerini desteklerseniz, biliniz ki, bölge halklarının sabrı taştığında sınır Filistin topraklarını aşacak. Halklar, her birinizi bu cinayetlerin ortağı kabul edecek ve hepinizi yargılayacak.''

''TEŞEKKÜR VE BAŞ SAĞLIĞI''

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yaklaşık 3 yıldır İsrail tarafından kuşatma altında tutulan Gazze'ye insani yardım malzemesi ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, şunları söyledi:

''Türk milleti başta olmak üzere, Yunan, Alman ve diğer ülke halklarına Gazze'ye yardım gemisi yola çıkardıkları için teşekkür ediyorum. Saldırıda verdikleri kurbanlardan dolayı da baş sağlığı diliyorum.''

Gazze'ye insani yardım filosunun tüm insanların yüreğindeki istek olduğunu belirten Ahmedinejad, ''Emin olun, Allah'ın lütufuyla Filistin ve Gazze özgür olacak. Siyonistler ve onların patronları için de rüsvalık kalacak'' dedi.

''Filistin'in kurtuluş günü bayramının yakın olduğunu'' söyleyen Ahmedinejad, ''İsrail'in cinayetlerden el çekmesi için, BM Güvenlik Konseyinin kesin bir karar almasını'' istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89