• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 16 °C

İsmail Beşikçi Vakfı kuruldu...

İsmail Beşikçi Vakfı kuruldu...
Geniş bir kesim tarafından bilimin onuru olarak adlandırılan İsmail Beşikçi adına kurulan vakıf tescil edilerek çalışmalarına başladı.

Bir yılı aşkın bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden İsmail Beşikçi Vakfı, Resmi Gazetenin 29 Kasım günlü sayısında yayınlanan Tescil İlanıyla birlikte tüzel kişilik kazanarak çalışmalarına başladı. İsmail Beşikçi, İbrahim Gürbüz, Abdullah Baran, Talat İnanç ve İshak Tepe’nin kurucu olduğu İsmail Beşikçi Vakfı’nın ilk yönetim kurulu başkanlığı görevini ise yine kurucular arasında yer alan İsmail Beşikçi yürütüyor. Vakıf bünyesinde İsmail beşikçi Araştırma Kütüphanesi de oluşturan vakıf kurucu ve yöneticileri, bu kütüphanede Beşikçi’nin 60 yıldır büyük bir emekle biriktirdiği onbinlerce eserin, kitap, dergi, gazete koleksiyonu ve özel arşivinin yakında bilime ve kültüre ilgi duyan araştırmacıların, öğrencilerin hizmetine hazır hale getirileceğini belirttiler.

Vakfın kuruluşunun 29 Kasım’da tescil edilmesine rağmen, ‘Sarı Hoca’nın 7 Ocak günü doğduğunu hatırlatan kurucu ve yöneticiler, bu nedenle vakfın kuruluşunu 7 ocak günü olarak belirlemenin ve kuruluşu bu günde ilan etmenin özel anlamına da vurgu yaptılar.

İstanbul Beyoğlu’nda “Kuloğlu Mah. Ayhan Işık Sok. No : 21/1” adresinde çalışmalarını yürütecek olan İsmail beşikçi Vakfı’nın kurucuları İsmail Beşikçi, İbrahim Gürbüz, Abdullah Baran, Talat İnanç ve İshak Tepe ile yöneticileri İsmail Beşikçi (Başkan),  İbrahim Gürbüz (Başkan Yardımcısı), İshak Tepe (Sayman), Ahmet Önal (Üye) ve Ruşen Arslan (Üye) adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer veriliyor:

“İnsanlığın vicdanı, bilimin yüz akı, aydınların onuru ve kararlı duruşuyla tüm demokrasi güçlerinin ve halkların gönlünde taht kurmuş İsmail Beşikci’nin adını bir vakıfla gelecek kuşaklara taşımak istedik.

İnsani, bilimsel, kültürel, etik değerlerin yozlaştırıldığı, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları gibi kavramların resmi ideolojinin idari ve cezai yaptırımlarıyla bastırıldığı, etik ve dinsel değerlerin devlet menfaati doğrultusunda kullanıldığı, ‘paranın insanların uğruna kurban edildiği bir Tanrı olup çıktığı’ dünyada, insanlığın yetiştirdiği bilim insanı İsmail Beşikci’nin düşüncelerini paylaşmak ve eserlerini gelecek kuşaklara aktarmak gibi yüce bir görevle karşı karşıyayız.

İsmail Beşikçi Vakfı olarak, İsmail Beşikci’nin adını, düşüncelerini ve eserlerini yaşatmayı; bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda araştırmalar yapmayı, kütüphaneler, bilim, kültür ve eğitim kurumları, arşiv ve dokümantasyon ve kültür merkezleri, enstitüler açmayı ve müze kurmayı amaçlıyoruz. Ayrıca çeşitli alanlarda organize edeceğimiz teşvik edici yarışmalarla İsmail Beşikci ödülleri vermeyi ve medya, basın-yayın faaliyetlerini yürütmeyi hedefliyoruz.

Vakfımızın kuruluş sürecine paralel olarak vakıf bünyesinde İsmail Beşikci Araştırma Kütüphanesi kurulmuştur. İsmail Beşikci’nin 60 yıldır büyük bir emekle biriktirdiği zengin içeriğe sahip kitap, dergi, gazete koleksiyonu ve arşivi yakında bilime ve kültüre ilgi duyan araştırmacıların, öğrencilerin hizmetine hazır hale getirilecektir.

Bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda araştırmalar yapmayı hedefleyen vakfımızın İsmail Beşikci ismini bir değer olarak kabul eden bilimin ve sanatın toplumun gelişmesine katkı sunacağına inanan herkeste büyük bir heyecan yarattığını biliyoruz. İsmail Beşikçi Vakfının topluma bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda yeni ufuklar açmasını ve yeni deneyimler katmasını destekleyen, İsmail Beşikci adına layık daha büyük projeler gerçekleştirmek için duyarlı herkesi İsmail Beşikci Vakfı Gönüllüsü olmaya ve vakfımıza destek vermeye çağırıyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89