• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

İsmail Beşikçi Vakfı: IŞİD, Türkiye tarafından da destekleniyor

İsmail Beşikçi Vakfı: IŞİD, Türkiye tarafından da destekleniyor
İsmail Beşikçi Vakfı (İBV), Güney Kürdistan’daki İşid saldırılarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

İsmail Beşikçi Vakfı (İBV), Güney Kürdistan’daki İşid saldırılarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Kamuoyuna,
Kürdistan halkının özgürlük mücadelesi tarihi bir dönemeçten geçmektedir.

Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve bazı Sünni Arap devletleri tarafından desteklenen IŞİD, bazı emperyal devletlerin anlaşılmaz vurdumduymazlıkları sonucu pervasızca saldırılarına devam ediyor. Korku salarak, vahşet uygulayarak ve ani saldırılarla ilerleyen insanlık düşmanı IŞİD, 8 Haziran 2014 tarihinde Musul’a saldırdı. Ardından Akdeniz enerji koridoruna sahip olmak, Güneybatı Kürdistan ile Güney Kürdistan arasındaki bağı koparmak, bir bütün olarak Bağımsız Kürdistan’ın ilanını engellemek ve Kürdistan özgürlük mücadelesini boğmak için Kobaniye, şimdi de Zummar, Rabia, Şengal ve Maxmura saldırılarını yoğunlaştırdı. Şengal; tarihi, kültürel, dini değerleri ve ayrıca coğrafi konumu açısından jeo-politik ve jeo-stratejik açıdan can alıcı bir noktadadır ve bugün IŞİD hâkimiyeti altına girmiştir. Şengale hâkim olmak Duhok, Hewler, Kobani ve Efrinin ağır tehdit altında olması demektir.

Irak Baas rejimi artıkları, El-Kaideci ve dünyanın dört bir yanından gelen paramiliter unsurlardan oluşan IŞİD, Sünni Araplar dışındaki tüm halklara (Kürd, Ezdi- Kürd, Süryani, Türkmen, Yahudi, Şebek ve Hıristiyan v.s) katliam politikası uygulamaktadır. Bu insanlık dışı vahşeti dünyanın gözü önünde ve adeta dünyaya meydan okurcasına yapmaktadır.

Birçok devlet ve istihbarat örgütünün piyonu olan ve uygulamaları kelimelerle ifade etmenin yetersiz kaldığı terör örgütü IŞİD'i, Kürdistani oluşumlar, ulusal güçlerini birleştirerek ve milli bir duruş sergileyerek alt edebilirler.

Bugün bütün Kürdistani güçlerin doğal bir biçimde aynı cephede buluşmaları Kürd toplumunda mutluluk ve heyecan yaratmıştır. İnsanlığın ve Kürdlerin başına çökmüş bu beladan kurtulmanın yolu; parçacı, bölgeci ve yerel örgütsel hesaplardan kurtulup, Kürdistani yüksek bir bilinç üzerinden ulusal bir siyaset oluşturmakla mümkündür.

Dünya kamuoyuna, adalet ve vicdan sahibi bütün insanlığa sesleniyoruz: Bir saat içinde 500 Ezidi Kürdün katledilmesine, bir o kadar Ezidi kadının cariye edilmek üzere kaçırılmasına, dağlara sığınan Kürdlerin açlık ve susuzluktan ölümün pençesine düşmelerine, bir iki gün içinde 300 Kürd çocuğunun açlık ve susuzluktan ölmesine ve binlerce Kürdün katledilmesine sessiz kalınmasını insanlık ayıbı olarak görüyoruz.

Ey insanlık! Haklı bir biçimde Gazze’deki katliama karşı gösterdiğiniz duyarlılığı, Kürdistanda yapılan bu vahşete ve katledilmekte olan Kürt çocuklarına da gösterin. 

İsmail Beşikci Vakfı Yönetim Kurulu

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89