• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Islak imza Dursun Çiçek’in el ürünü

Islak imza Dursun Çiçek’in el ürünü
Kamuoyunda "AK Parti ile Gülen'i bitirme planı" diye bilinen belgenin aslının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ortaya çıktı.

Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı öne sürülen ve kamuoyunda "AK Parti ile Gülen'i bitirme planı" diye bilinen belgenin aslının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ortaya çıktı.

Dün Albay Çiçek'in ıslak imzasının aslının savcılığa ulaştırıldığına ilişkin haberler tüm televizyonlarda yer aldı. Haber üzerine, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve Olcay Seçkin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "Soruşturma gizli, bende böyle bir bilgi yok" diye açıklama yaptı.

ISLAK İMZA ÇİÇEK'İN

6419Ancak Hürriyet'in ulaştığı kaynaklara göre bir subay, 10 gün önce 5 sayfalık bir mektupla "AK Parti ile Gülen'i bitirme planı"nın orijinal belgesini gönderdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbar mektubunu değerlendirerek, 'İrtica ile Mücadele Planı' diye bilinen belgedeki ıslak imzanın, Dursun Çiçek'in imzasıyla karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp incelemenin ardından 3 gün önce 3 uzmanın imzasını bulunan bilirkişi raporunda, "Belgedeki ıslak imza Albay Dursun Çiçek'in el ürünüdür" denildi. Bu gelişmeden sonra Albay Dursun Çiçek'in İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda yeniden ifadesine başvurulabileceği bildirildi.

KARARGAHTA PANİK

İstanbul Başsavcılığı'na gönderilen 5 sayfalık mektupta şu iddialara yer verdi:

"Genelkurmay içerisinde Dursun Çiçek'in çalışmış olduğu Genelkurmay Harekât Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nda olayın ortaya çıkmasının ardından büyük panik yaşandı. Birçok bilgi, belge, evrak ve bilgisayarlar kayıtları imha edildi. Bilgi Destek Daire'nde içinde orjinal belge arandı. Bulamayınca 'Birisi imha etmiştir' diye düşünüldü. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a da bu şekilde bilgi verildi. Belgenin bulunamaması üzerine dairede görev yapan subay ve astsubaylar cezalandırılarak başka yerlere tayin edildi"

"KAĞIT PARÇASI"

Albay Çiçek'in hazırladığı belgeyle ilgili ilk haber Taraf Gazetesi'nde 12 Haziran'da yayınlanmıştı. 'AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı' başlıklı belgenin fotokopi olması tartışmalara yolaçmış, ıslak imzalı orijinal belge ortaya konulamadığı için Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, "Kâğıt parçası" diye nitelendirmişti. Başbuğ yaptığı açıklamada, sahte olduğu söylenen belgeyi hazırlayanların da bulunmasını istemişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89