• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

IŞİD'le şiddetli çatışmalar devam ediyor

IŞİD'le şiddetli çatışmalar devam ediyor
Peşmerge Güçleri’nin Musul’un kuzey doğusuna yönelik başlattığı operasyon devam ediyor.

Peşmerge Güçleri’nin Musul’un kuzey doğusunda başlattığı operasyonun ardından IŞİD üyeleri Hemdaniye, Musul Barajı, Mahmur ve Rabia taraflarında karşı saldırıya geçti. Çatışmalar geniş bir alanda devam ediyor. 

Musul Cephesi’nde şiddetli çatışmalar sürüyor 

Peşmerge Güçleri’nin Musul’un kuzey doğusuna yönelik başlattığı operasyon devam ediyor. Alınan bilgilere göre Peşmerge Güçleri ile IŞİD üyeleri arasında Musul’un doğusunda bulunan Hemdaniye ve Gökçeli’de çıkan çatışmalarda 10 IŞİD üyesini öldürüldü. 

Gökçeli Peşmerge Güçleri’nden bir kaynak IŞİD üyelerinin bu sabah iki bomba yüklü araçla saldırı düzenlediklerini bildirdi. Saldırıların ilkinde bomba yüklü aracın Peşmergenin kurduğu kontrol noktası yakınında patladığını belirten kaynak, ikinci aracın ise uzaktan fark edilerek patlatıldığını bildirdi.

52302

Musul Barajı çevresinde güveliği sağlayan Peşmerge Güçleri, karşı saldırıya geçen IŞİD üyeleri ile çatıştı. Alınan bilgilere göre Peşmergeler çembere aldıkları IŞİD’e ait 5 adet askeri Hamer aracına el koydu. Çatışmalarda çok sayıda IŞİD üyesinin öldüğü ve çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Musul’un Buvize bölgesinde de Peşmerge Güçleri ile IŞİD üyeleri arasında çatışma çıktı. Edinilen bilgilere göre çatışmada 5 IŞİD üyesi öldü, 9 kişi yaralandı. Peşmergeler 4 IŞİD üyesini de esir aldı.

Musul’a bağlı Bartalla nahiyesi yakınlarında Peşmerge Güçleri’ni hedef alan bir intihar eylemi gerçekleştirildi. Saldırıda bir Peşmerge yaşamını yitirirken 13 peşmerge yaralandı. 

Bartalla’ya bağlı Aliyereş köyünde Hummer aracı kullanan intihar eylemcisi Peşmerge Güçleri’ne yaklaşmak isteyince fark edildi. Peşmergelerin uzakta tutmaya çalıştığı araç eylemci tarafından patlatıldı. 

IŞİD’in Mehmur cephesindeki saldırıları püskürtüldü 

Musul ve Dicle’nin Batı Cephelerinde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından IŞİD’in Erbil’e 55 kilometre uzaklıktaki Mahmur’un Goyer ve Geyara nahyelerinde saldırıya geçti. Peşmerge kaynaklarından alınan bilgilere göre dünden beri süren çatışmalarda 10 IŞİD üyesi öldürüldü.

52299

Peşmergeler, IŞİD saldırılarına karşı bölgedeki hendekleri uzatma çalışması başlattı. Kuşafi köyünden Dare Bızmar köyüne ve Erbil’in batısına düşen Sergira sınırına kadar 45 kilometre uzunluğunda yeni bir hendek kazılıyor. Hendeğin kazıldığı Sergira bölgesi, Erbil’den 60 kilometre uzaklıkta. 

Dicle’nin batısında Kürd Güçleri ile IŞİD’i vuruyor 

Peşmerge Güçleri ve Rojava Halk Savunma Birlikleri (YPG) Rabia, Zumar ve Şengal cephesinde IŞİD üyeleri ile çatışıyor. Rojava sınırındaki Rabia’da YPG savaşçıları IŞİD’in saldırılarını püskürttü. Edinilen bilgiler göre YPG Güçleri dünkü çatışmalarda 30 IŞİD üyesini öldürerek bir tankı imha etti. 

Şengal ve çevresindeki köylerde de çatışmaların yoğunlaştığı gelen bilgiler arasında. Şengal’in çevresindeki köylerde etkili olan Şengal Direniş Birlikleri IŞİD güçlerine karşı eylem düzenliyor. Şengal Direniş Birlikleri Komutanı Heyder Kasım Şeşo Sorik ve Borik köylerinde düzenledikleri eylemlerde onlarca IŞİD üyesini öldürdüklerini belirtti. 

Bölgeden gelen son haberlerde Kürd Güçleri’nin Sununê nahyesini tamamen kontrol ettiği bildiriliyor.

Dicle’nin Batı cephesindeki çatışmalar devam ediyor. (BasNews)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89