• BIST 10275.75
  • Altın 4274.454
  • Dolar 39.813
  • Euro 46.9041
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 17 °C

'IŞİD’e hergün kargo yüklü araçlarla silah ve diğer yardımlar ulaştırılıyor'

'IŞİD’e hergün kargo yüklü araçlarla silah ve diğer yardımlar ulaştırılıyor'
Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) lideri Heme Haci Mahmud çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) lideri Heme Haci Mahmud, IŞİD'in Kürdistan'a yönelik büyük bir tehdit olduğunu hissettiği ilk günden bu yana cephede olduğunu, kan ve gözyaşı ile Kürdistan topraklarını savunmak için çalıştığını söyledi.

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) Genel Başkanı ve Peşmerge Güçleri Kerkük Kuvvetleri Genel Komutanı Heme Haci Mahmud, IŞİD’in Musul’u işgal etmesi ve Irak ordusunun çekilmesi ardından Kerkük’e yerleşen ilk Peşmerge gücünün komutasını yaptı.

10 Haziran 2014’ten beri Kerkük’teki savaş cephesinde bulunan ve bu süreç içerisinde IŞİD mensupları ile girilen bir çatışmada Tel Werd’de oğlu Ata’yı yitiren Peşmerge komutanı Heme Haci Mahmud, haftalık Basnews Soranca gazetesinde yayımlanan röportajında, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

”Yurtseverlik duygularım beni cepheye sürdü”

Irak ordusunun çekilmesi ardından Peşmerge Güçleri ile Kerkük’ü savunmak için kente geldiğini hatırlatan Hacı Mahmud, şöyle dedi:

”Hiç bir yetkim yok. Yetkiyi de önemsemiyorum. Parti başkanı, Peşmerge komutanı olmaktan çok Kürdistan için bir şeyler yapmak istiyorum. 40 yıldır Kürdistan özgürlük mücadelesi içerisindeyim. Kan ve göz yaşı içinde çalışıyoruz. Teröristlerin Kerkük, Erbil ve Süleymaniye üzerine bir tehdit olduğunu hissettiğim ilk gün cephede olmam gerektiğini düşündüm. Yurtseverlik duygularım beni cepheye sürdü. Bu savaşta bir oğlum şehit oldu. Böyle bir savaş içerisinde bu çok normal bir durum. Ben ve bütün ailem de bu uğurda gitse, Kürdistan topraklarını son nefesimize kadar savunacağız.”

Kürdistan Bölge Başkanı ve Peşmerge Güçleri Genel Komutanı Mesud Barzani’nin kendisine Kerkük Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı görevi verildiğinin hatırlatılması üzerine Hacı Mahmud, ”Ben bir yetki için değil, halkımı savunma görevi için savaşa katıldım. Sayın Başkan bana orada Peşmerge Güçleri’ni sevk ve idare etme görevi verdi. Ben de seve seve kabul ettim.” dedi.

‘ABD çıkarları için Musul operasyonunu bekletiyor’

IŞİD’in kuruluşu, Suriye ve Irak’ta ilerlemesine ilişkin de kapsamlı değerlendirmelerde bulunan PSDK Heme Haci Mahmud, zamanında Amerika, Türkiye ve Arabistan’ın örgüte silah yardımında bulunduğunu, Irak hükümetinin işgal altındaki topraklara memur maaşları adıyla gönderdiği hayali parayla örgütü beslediğini söyledi.

Heme Haci Mahmud şöyle dedi:

”IŞİD’i havadan vuran ülkelerin çoğu Sünni ülkeler ancak bu ülkelerin bir çoğunun örgütle ilişkisi de çok iyi. Biliyoruz ki, hergün kargo yüklü araçlarla silah ve diğer yardımlar IŞİD’e ulaştırılıyor. Amerika’nın da, Irak’ın da bundan haberi var. Irak üzerinde sadece Irak ve ABD uçakları gezebilir. İki tarafın onayı olmadan diğer ülkelerin uçakları burada uçamaz. Ancak bu yardımlar kimin eliyle geliyor, bunu açıklamaktan korkuyorlar. Musul operasyonu da Amerika’nın bölgedeki çıkarlarını gözeterek bekletiyorlar ”

‘IŞİD Erbil’i almak istiyor’

IŞİD’in Kürdistan’ın tümünü işgal etmek istediğini ifade eden Haci Mahmud, ”Teröristler Kürdistan’a saldırdıklarında, Kerkük’ü, Erbil’i, Süleymaniye’yi işgal edecekleri tehdidinde bulundular. Erbil’i almak istiyorlar. Erbil’e sızmak istiyorlar ancak Peşmerge Güçleri’nden aldıkları darbeler sonucu tüm ilerleme hevesleri kırılmış bulunuyor. Erbil asayiş güçleri de tüm sızma girişimlerine karşı çok duyarlıdır. Dolayısıyla bu arzuları kursaklarında kuruyor.” dedi.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • R. Sitav11 Mart 2015 Çarşamba 11:56Sevgi budur..

      ”Hiç bir yetkim yok. Yetkiyi de önemsemiyorum. Parti başkanı, Peşmerge komutanı olmaktan çok Kürdistan için bir şeyler yapmak istiyorum..\"

      Bir insan ancak bu Kadar insan sevgisi, özelde de Kurdistan sevgisi ta$iya Bilir..
      Ez çi bibêjim.! Mala cenabê kekê min hezar carî ava bî..

      Yanıtla (0) (0)
    • ahmet erdem11 Mart 2015 Çarşamba 14:17mînak

      sevgili sarı hoca (ismail beşikçi) her zaman kürtlerde ulusal haslet ve heyecanın eksik olduğunu, sosyologların bu konuyu inceleyip nedenlerini bulmaları gerektiğini dile getiriyor, doğru da söylüyür. İşte, sosyologlara, üzerinde analiz yapacakları, çalışacakları değerli bir yurtsever. Allah gecinden versin biréz Heme Haci hayatta iken gerçekten incelenmesi gerekir, kırk milyon insan kendi topraklarında bırakın bağımsızlığı düşünmeyi, oradan oraya sürülüp duruyor ve kürtlerin büyük çoğunluğu hala hayretler içerisinde ''birayén me yén ereb bébextî li me kirin'' diyorlar, mesele nedir farkında değiller, aman bir an önce biréz Heme Haci incelenmeye alınsın, varsa kürt okullarında ders olarak okutulsun

      Yanıtla (0) (0)
    • batman ayebe12 Mart 2015 Perşembe 00:31azim

      ape haci kürdhalki je wakatara minetdara u ewakate herbijin

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89