• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

IŞİD ile El Kaide arasında söz kavgası

IŞİD ile El Kaide arasında söz kavgası
El Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin 'çatışmayı durdurun' çağrısına IŞİD, 'hırsız ve Harici, tahtını kaybetmiş, meşruiyetini yitirmiş' şeklinde karşılık verdi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile El Kaide arasındaki söz düellosu devam ediyor. El Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin 'çatışmayı durdurun' çağrısına IŞİD, 'hırsız ve Harici, tahtını kaybetmiş, meşruiyetini yitirmiş' şeklinde karşılık verdi.

IŞİD’e yakınlığıyla bilinen ‘Minber İlami Cihadi’ adlı internet forumunda yayınlanan ve IŞİD’in önde gelen liderlerinden Ebu İbrahim Muselli’ye ait olduğu öne sürülen videoda, “keskin ve yakıcı sözlerimiz ‘Harici, hırsız’ ve çırpınan, şeyh olduğunu iddia eden Eymen Zevahiri’yedir” denildi.

El Kaide lideri Eymen Zevahiri’ye hakarete varan suçlamalarda bulunan videoda konuşan kişi “şeyhlik iddiasında bulunan Zevahiri ve avanesi İslam Devleti’ne (IŞİD) tuzak kurmaya ve ulaşmış olduğu başarıları sahiplenmeye çalışıyorlar” ifadesini kullandı. Ebu İbrahim Muselli, “Irak ve Şam’daki cihad meydanlarında İslam Devleti’ne yönelik saldırılar Zevahiri’nin ‘çetesinin’ işidir” dedi.

Nusra lideri Ebu Muhammed Culani’yi de uyaran IŞİD’li komutan Ebu İbrahim Muselli, “Zevahiri’nin destekçileri bilsinler ki, Zevahiri’nin tahtı düşmüş, meşruiyeti kaybolmuştur” şeklinde konuştu.

Muselli, Zevahiri’ye hitaben yaptığı konuşmasının sonunda “Kâbe’nin Rabbi’ne andolsun ki, konuşabilirsin ancak hiçbir yere varamayacaksın. İslam Devleti’nin (IŞİD) çölünden nehrine, Şam’ın dağından sahillerine, sınırlarına kadar olan yerlerde hiçbir şey elde edemeyeceksin, bir parça toprak elde edemezsin” dedi.

El Kaide lideri Eymen Zevahiri 6 Nisan’da yaptığı konuşmasında, Suriye’de birbirleriyle çatışan muhalif gruplara çatışmaları sonlandırma çağrısında bulunmuştu.

Zevahiri, Suriye’ye elçi olarak gönderdiği, Ahrar Şam grubunun komutanı Ebu Halid Suri’nin Şubat ayında, IŞİD’in düzenlediğinden şüphelenilen intihar saldırısında ölümü nedeniyle de başsağlığı mesajı yayımlamıştı.

Suri, Zevahiri tarafından IŞİD ve diğer gruplar arasındaki anlaşmazlıkları çözmesi amacıyla görevlendirilmişti.

Suriye’nin kuzeyinde önce Rakka kentinde güçlenen, daha sonra Halep ve İdlib’de de diğer muhalif gruplara karşı saldırılar başlatan IŞİD, bu gruplar tarafından ‘Suriye devrimine zarar vermekle’ suçlanıyor.

El Kaide ise Şubat ayının başında Suriye’de muhalif gruplara karşı savaşan IŞİD ile bir bağlantısının bulunmadığını ve grubun eylemlerinden sorumlu olmadığını ilan etmişti. (Al Jazeera)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89