• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

İşçilere polis müdahalesi

İşçilere polis müdahalesi
Tekel işçilerinin eylemi için Sakarya Caddesi'nde toplanan gruba, dağılmaları için polis yarım saat süre tanıdı.

 Tekel işçilerinin eylemi için Sakarya Caddesi'nde toplanan gruba, dağılmaları için polis yarım saat süre tanıdı. Tekel işçilerine destek için Sakarya Caddesi'nde toplanan ve polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate alan grubun ayrılmasıyla eylem olaysız sona erdi. 

Polis, akşam saatlerinde eylemi sürdüren gruba, ses araçlarından uyarılar yapmaya başladı. Yapılan anonslarda, havanın kararması ve eylemin kanunsuz olduğu gerekçeleriyle, grubun eylemi sonlandırması istendi.

Esnafın, olası bir müdahale için gerekli önlemleri alması gerektiği belirtilen anonslarda, eylemle ilgisi olmayanların da çevreden ayrılması gerektiği bildirildi.

13316

Anonslarda, müdahale sırasında oluşabilecek olası sağlık problemleri nedeniyle, yaşlı, özürlü, çocuk ve sağlık sorunu bulunanların bölgeyi terk etmesi de istendi.

Polis, Sakarya Caddesi'nin girişlerindeki yaya trafiğini durdurarak panzerler ve toplumsal müdahale araçlarıyla önlem aldı.

Bu arada, gündüz saatlerinde CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ile tartışan bir polis memurunun Çankaya Merkez Karakolu'na giderek, ''hakaret ve iftira'' nedeniyle şikayette bulunduğu öğrenildi.

OLAY ÇIKMADI

Tekel işçilerine destek vermek için Sakarya Caddesi'nde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri üyelerinin gerçekleştirdiği eylemin kanunsuz olduğunu belirtilerek, dağılmaları yönünde yapılan anonsların ardından eylemciler bir süre daha hükümet aleyhinde slogan attı.

Gruptakilerin Sakarya Caddesi'ni terketmesiyle eylem olaysız sona erdi.

Eylem nedeniyle alınan yoğun güvenlik önlemlerinin bir süre daha korsan bir eylem olması ihtimaline karşı sürdürüleceği bildirildi.

Trafiğe kapatılan Ziya Gökalp Caddesi, grupların dağılmasının ardından araç trafiğine açıldı.

Bu arada bazı grupların, Yüksel Caddesi yönüne doğru gittikleri kaydedildi.

ERDOĞAN: NİYE GELDİKLERİNİ ANLADINIZ MI?

Gün içinde Tekel işçilerinin eylemleriyle ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan'ın ilk yorumu "Niye geldiklerini anladınız mı?" oldu.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başbakan Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Niye geldiklerini anladınız mı? Gelenler kimlerdir, buna baktınız mı? Şu anda tüm bunlar ülkedeki güzel sürece gölge düşürmektir. Son çeyrekteki büyüme yüzde 6'dır; artık bunlara bakalım. Türkiye ne kadar güçlenirse memur da, işçi de milli gelirden ona göre payını alacaktır. Sürekli belli bir grubun yasal olmayan eylemlerin içerisine girmesine biz yasalar içinde asla müsaade etmeyiz."

KUMLU İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY İLE GÖRÜŞTÜ AMA...

Tekel işçilerinin " Evimiz" dediği Türk- İş binasını ziyaret edebilmesi için gözler İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun gerçekleştirecekleri görüşmenin sonucu bekleniyor.

Kumlu, Beşir Atalay'dan Tekel işçilerinin taleplerinin gerçekleşmesi için uygulanan polis barikatının kaldırılmasını isteyecek.

GAZ MASKESİ, SU VE NANE ŞEKERLİ HAZIR

Olası bir müdahaleye karşı emnmiyet güçleri ve basın mansuplarının gazlı müdahaleden etkilenmemek amacıyla gerekli tedbirleri aldıkları gözleniyor.

Tuna Caddesi, Abdi İpekçi Parkı ve Türk-İş önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis gaz maskelerini hazırladı. Eylemciler ise polisin biber gazı ile müdahalesine yanına su ve nane şekeri alarak hazırlanıyor.

Bu arada Tekel işçilerine destek vermek amacıyla Ziya Gökalp Caddesi'nde biraraya gelen KESK çalışanlarına polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Polis ile karşı karşıya gelen göstericiler arasında çıkan kısa süreli çatışmanın ardından kovalamaca yaşandı. Olayların yatışmasının ardından polis Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe açtı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89