• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 15 °C

İrtica.org TSK'yı korumak içinmiş!

İrtica.org TSK'yı korumak içinmiş!
Albay Ziya İlker Göktaş irtica ile ilgili internet sitelerinin TSK'ya karşı yapılan psikolojik harekat nedeniyle alındığını savundu.

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasıyla birleştirilen ''Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri'' davasının tutuklu sanığı Albay Ziya İlker Göktaş'ın çapraz sorgusu yapıldı.

 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Göktaş, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı''nın Taraf gazetesinde yayınlandığı 12 Haziran 2009 günü saat 07.30'da Bilgi Destek Şubesi'ne gittiğini anlatı.

 Daha sonra tutuklu sanıklardan Albay Sedat Özüer'in de şubeye geldiğini ifade eden Göktaş, o zaman Harekat Başkanlığına vekalet eden AK Parti Milletvekili emekli Tümgeneral Şirin Ünal'ın yanına gittiklerini söyledi.

Ünal'ın tanıklığına başvurulursa kendisini teyit edeceğini ifade eden Göktaş, ''Daha sonra Dursun Çiçek de geldi. Bizimle konuştuktan sonra Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız'a gitti. Ben örgüt üyeliği ile suçlanıyorum, Hasan Iğsız burada sanık. Örgütün ara yöneticisiysem neden Hasan Iğsız'a gitmedim de Şirin Ünal'a gittim? Ben örgüt yöneticisiysem Ünal'ın da aynı şekilde suçlanması gerekir'' dedi.

 Dava konunu planın yayınlanmasından sonra 19 Haziran 2009'da Bilgi Destek Dairesi'nde evrak kırpma ve imha işlemi yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, o gece düğünde olduğunu ve telefonla çağrılması üzerine karargaha gittiğini, arşiv temizliği yapıldığını düşündüğünü kaydetti.

 Göktaş, savunmasını tamamlamasının ardından çapraz sorgusunda savcı Nihat Taşkın ''Andıcın ekinde sivil memurların günlük takip etmekle görevlendiriliği siteler var. Bunlar istihbarı olarak takip edilebilir. Sizin şubeniz veya Bilgi Destek Dairesinin diğer şubeleri niye takip eder? Takip sonuçları size arz edildi mi?'' diye sordu.

 ANDIÇ ONAYLANINCA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Göktaş da, bu siteleri takip etmediklerini ifade ederek, andıcı parafe ettiğini ancak, bu listeleri görmediğini söyledi. Göktaş, ''400 kusur siteye girmeye kalksak ömrümüz yetmez zaten. Benim döneminde sitelerin takibi için paylaştırma yok. Zaten internetle ilgili bir memurum var'' diye cevap verdi.

 Taşkın'ın ''İnternet sitelerini psikolojik harekat olarak nasıl kullandınız?'' sorusuna Göktaş, internet sitelerinin TSK'ya karşı yapılan psikolojik harekat nedeniyle alındığını dile getirdi.

 Tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek'in andıcın hazırlanması sürecine ilişkin soruları üzerine Göktaş, andıç onaya gitmeden Dursun Çiçek'in isteği üzerine tutuklu sanıklardan albaylar Hulusi Gülbahar ve Sedat Özüer ile toplantı yaptıklarını söyledi.

 Dursun Çiçek'in, internet faaliyetlerinin başlatılmasının, alan adlarının hemen alınmasını istediğini ifade eden Göktaş, ''Andıç'ta 'Komutana arz' ibaresini görünce, 'bunu gördünüz mü, onaylandı mı?' dedim. Çiçek, 'bilgi olsun diye yazılmıştır' dedi. Ben de 'böyle şey olmaz, yazılı emir verin' dedim. Tartıştık. Genelkurmay Başkanı onayladıktan sonra 'siteleri bir an önce açın' emrinden dolayı hemen çalışmalara başladık'' diye konuştu.

 Göktaş'ın çapraz sorgusuna ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89