• BIST 9482.07
  • Altın 4177.32
  • Dolar 39.0272
  • Euro 44.2859
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 32 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 30 °C
  • Berlin 11 °C

İran'dan "indirim yok" açıklaması!

İran'dan "indirim yok" açıklaması!
İran ve Türkiye arasında tahkime giden doğalgaz fiyatları konusunda İran Petrol Bakanı'ndan çarpıcı açıklamalar yapıldı!..

İran ile Türkiye arasında doğalgaz fiyatına ilişkin kriz devam ediyor. İran Petrol Bakanı Rüstem Kasemi, Türkiye’ye yapılan doğalgaz ihracında fiyat indirimine gidilmeyeceğini açıkladı.

Kasemi, "İran yasal bir otorite kararı olmadan Türkiye’ye verilen doğalgazın fiyatında indirime kesinlikle gidemez" dedi.

Kasemi, aynı zamanda nükleer programına yapılması planlanan yaptırımlara yönelik de açıklamalar yaptı.

Kasemi, "İran petrolü olmadan, uluslararası ham petrol piyasasında büyük sorunlar çıkar, petrol fiyatlarında beklenmedik yükselişler görülebilir" diye konuştu.

Türkiye tahkim kararı aldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha önce yaptığı açıklamalarda İran'dan şu anda alınan doğalgaz fiyatlarının uluslararası marketlerde seyreden fiyatların üzerinde olduğunu belirterek, “Bu, üzerinde uzlaşılabilecek bir fiyattır. Ama İran ile yaptığımız görüşmelerde bu konuda bir mesafe kat edemedik. O yüzden fiyatla ilgili tahkime başvurmaya karar verdik” demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89