• BIST 10121.52
  • Altın 4335.708
  • Dolar 40.2137
  • Euro 46.8832
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 15 °C

İran'dan Gazze'ye askeri yardım

İran'dan Gazze'ye askeri yardım
İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Filistin halkına maddi ve askeri yardımda bulunmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Laricani, bugün meclis bahçesinde milletvekilleriyle birlikte 'Filistin halkıyla dayanışma ve İsrail'i kınama yürüyüşüne' katıldı.

Laricani burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik yeni saldırılarını 'stratejik hata' olarak tanımladı ve 'siyonist rejimin bu savaşta ciddi zararlar göreceğini' söyledi.

Laricani, saldırıyla, içinde bulunduğu inzivadan çıkmayı amaçlayan İsrail'in, Filistin halkından ummadığı bir cevap aldığını bildirdi.

En zor şartlarda bile Filistin halkının yanında yer alacaklarını vurgulayan Laricani, ''Filistin halkına maddi ve askeri yardımda bulunmaktan gurur duyuyoruz'' dedi.

Arap ülkelerinden, Filistin halkına gerçek anlamda yardım etmelerini isteyen Laricani, ''Filistinlilerin konuşma ve toplantılara değil, yardıma ihtiyacı var'' diye konuştu. Laricani, ''Arap ülkelerinin, bu durumdan başı dik çıkmaları için Filistin halkına askeri yardımda bulunmaları gerektiğini'' söyledi.

İsrailli yetkililerin, ''İran'ın, Filistin direniş hareketlerine füze verdiği yönündeki açıklamaları'' basında yer almıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest de dünkü açıklamasında, ''İsrail saldırılarına karşı kendisini savunabilmesi için Filistin halkına yardım edilmesi gerektiğini' ifade etmişti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • mehmet taşçı21 Kasım 2012 Çarşamba 19:47orta dogunun yetim ve onurlu halkı

      ne tankiniz ne topunuz yetecektir o topraklarda yaşayan onurlu direniş karşısında. ve tüm insanlıgın buğzu, nefreti ve laneti karşısında eriyip, helak olacaksın israil.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89