• BIST 10557.74
  • Altın 4336.519
  • Dolar 40.5732
  • Euro 47.035
  • İstanbul 31 °C
  • Diyarbakır 42 °C
  • Ankara 36 °C
  • İzmir 34 °C
  • Berlin 20 °C

Irak, ABD özel kuvvetlerini istemiyor!

Irak, ABD özel kuvvetlerini istemiyor!
ABD'nin Irak'a 100'e yakın özel kuvvet birliği gönderileceğini açıklamasının ardından Irak Başbakanı Haydar El Abadi, "Kara harp birliklerinin gönderilmesini düşmanca bir davranış olarak kabul ederiz ve ona göre davranırız" dedi.

Washington, IŞİD'e karşı baskın ve rehine kurtarma operasyonları düzenlemeleri için özel kuvvet birliklerinin Irak’a gönderileceğini açıklamıştı. 

Başbakan Haydar El Abadi ise hiçbir ülkeden kara birliği talebinde bulunmadıklarını ve buna ihtiyaç da duyulmadığını söyledi. Abadi’nin açıklamalarına ABD’den henüz bir yanıt gelmedi.

Irak Başbakanı’nın açıklamalarından önce konuşan ABD Başkanı Barack Obama ise özel kuvvetlerin IŞİD’i Irak’ta ‘köşeye sıkıştıracağını’ savunmuştu. Obama özel kuvvetlerin Irak’a gitmesinin 2003 yılındaki gibi bir işgal olmadığını da vurgulayarak “Kara birlikleri olmayacak dediğimde taburlar dolusu askerin Suriye ya da Irak’a gönderilmeyeceğini ifade ettim” dedi.

CBS televizyon kanalında konuşan Obama, amaçlarının IŞİD’i sistematik olarak köşeye sıkıştırıp yok etmek olduğunu da belirtti. (BBC Türkçe)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89