• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

İntihar etti denilen asker belinden vuruldu iddiası

İntihar etti denilen asker belinden vuruldu iddiası
Şırnak'ta askerliğini yaparken, G-3 piyade tüfeğiyle kendini vurarak intihar ettiği ileri sürülen Er Muharrem Ali Al’in belinden vurulduğu iddia edildi.

Uludere 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı 4'üncü Hudut Taburunda askerlik yaparken Ramazan Bayramı'nın ikinci günü G-3 piyade tüfeğiyle kendini vurarak intihar ettiği ileri sürülen Er Muharrem Ali’nin ailesi oğullarının öldürüldüğünü söyledi.

Askerin ailesiyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, 21 yaşındaki Er Muharrem Ali Al'ın 9 Ağustos 2013 Cuma günü saat 10.18'de G-3 piyade tüfeğiyle göğsünden vurulmuş olarak bulunduğunu, olay sırasında yanında kimse bulunmadığını ve Al'ın intihar ettiğinin iddia edildiğini anlattı.

Moroğlu, düşüncelerinin Ali Al’ın intihar etmediği, bir şekilde öldürüldüğü veya çatışmada öldüğü yönünde olduğunu belirtti: "Bizim düşüncemiz intihar etmediği, bir şekilde öldürüldüğü ya çatışmada kaybedildiği ya da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde var olan baskıcı bazı askerlerin baskıları neticesinde kaybedildiği yönündedir.”

Savcı ve tabur doktorunun verdiği raporun atışın hangi mesafeden yapıldığının anlaşılmadığı yönünde olduğu belirtiliyor. Kurşun girişinin 3 santim, çıkışının 1 santim çapında olduğu ve silahın da G-3 tüfeği olamayacağı saptanıyor.

Öte yandan birliğin Al için askeri tören yaptığı, oysa Türk ordusunda intihar edenlere askerler için askeri tören yapılmadığına dikkat çekiliyor.

AİLE KOMUTANLAR ÇELİŞKİLİ BİLGİLER VERDİ

CHP milletvekili Mustafa Moroğlu basın toplantısında iddialarını sürdürerek şöyle konuştu: "Narlıdere'de yaşayan ve Şırnak'taki görev yerine 9 gün önce teslim olan, bayramdan bir gün önce ailesi ile bayramlaşan, evlenmeye hazırlanan bir gencin intihar etmesi mümkün değil. Ben kendisini tanırım. Ölmeden bir gün önce annesi ile görüşüyor, ertesi gün sabah saatlerinde intihar ettiği iddia ediliyor. Büyük ihtimalle annesiyle yaralı halde iken görüştürüldü. Atışın hangi mesafeden yapıldığı anlaşılamıyor. Olay kapatılamayınca askeri tören yapılıyor. Herkes bilir ki intihar eden askerlere askeri tören yapılmaz. Komutan aileye 'Oğlunuzun katilleri bulunacak' diyor. Kim bu katiller?"

Annesi oğlu ile yaptığı telefon konuşması hakkında bilgi vererek, son konuşmalarında kendisine “bana bir şey olursa başçavuşumu ara” dediğini söyledi.

Baba İsmet Al oğlunun ölümü ile ilgili şunları söyledi: “Usta birliğine teslim olduktan 4 gün sonra vuruldu. Olay saat 10.18’de olmuş. Tam 9 saat sonra bize haber verdiler. Bir gün önce konuştuk. Sesi çok neşeliydi. O gün sabah önce evimize polis geldi, bir bilgi vermedi, yer tespiti yaptı. Akşam saatlerinde ise Jandarma geldi. Oğlumun yemekhanede intihar ettiği söylendi. Taziye için gelen komutanla birliğindeki komutanın ifadeleri farklıydı. Muharrem Ali’nin silahı karnına dayayarak kendini vurduğunu söylediler. Ailesi olarak sırtından vurulmuş olabileceğini düşünüyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89