• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

İntihar bombacıları Kabil'i bastı!

İntihar bombacıları Kabil'i bastı!
Afganistan'da Taliban militanları tarafından birçok hedefe yönelik düzenlenen saldırılarda 5 kişinin öldüğü, 38 kişinin yaralandığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ölenlerin birinin sivil olduğu kaydedildi. Devlet Başkanı Hamid Karzai de, yaptığı açıklamada, başkentin güvenliğinin ''kontrol altında'' olduğunu söyledi.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, AP haber ajansına, bazıları intihar komandosu olan 20 silahlı militanın Devlet Başkanlığı Sarayı ve diğer hükümet binalarını hedef almak üzere Kabil'e girdiğini söyledi.

10570

4 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezinde düzenlenen intihar saldırısında, 2 saldırganın bomba düzeneğini harekete geçirmeye çalışırken öldüğü, 2'sinin de Afgan güvenlik görevlileri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Zemaray Başhari, El Cezire televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "4 militanın öldüğünü teyit edebiliriz" ifadesini kullandı.

10571

İki saldırganın başkentte bir binaya girerken öldürüldüğü belirtiliyor. Bu arada bir güvenlik yetkilisi, Büyük Alışveriş Merkezine saldıran militanların iki muhafızı vurarak öldürdüğünü söyledi. Yetkili, saldırıda ayrıca 3 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

DURUM KONTROL ALTINA ALINDI

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Taliban militanları tarafından kuşatılan alışveriş merkezinin kontrolünün Afgan güvenlik güçlerine geçtiği bildirildi.

Güvenlik güçleri olayda 5 militanın öldürüldüğünü açıklarken, binadan dumanların yükseldiği belirtildi.

Devlet Başkanlığı Sarayı ve Adalet Bakanlığının yakınındaki Büyük Afgan Alışveriş Merkezine giren ve binayı ateşe veren militanlar daha sonra binadan çıkmadan olay yerine gelen güvenlik güçleriyle çatışmıştı.

Aralarında intihar komandolarının da bulunduğu bir grup Taliban militanı, bugün bazı bakanlıklar ve bankalar ile alışveriş merkezine saldırı düzenlemişti.

Kentin çeşitli bölgelerinden çatışma ve patlama seslerinin duyulduğu aktarılıyor. Taliban, saldırıları 20 militanla düzenlediğini belirtiyor.

EN AZ 10 İNTİHAR KOMANDOSU BİNALARA GİRDİ

Afganistan'ın başkenti Kabil'de başlayan çatışmalarda, en az 10 intihar komandosunun binalara girdiği belirtildi.

Kabil'deki güvenlik yetkilisi Emir Muhammed, en az 10 intihar komandosunun, aralarında alışveriş merkezleri ve bankaların bulunduğu binalara girdiğini ifade ederek, 200'den fazla Afgan güvenlik görevlisinin de bölgede konuşlandığını ve militanlarla çatıştığını söyledi.

10572

Muhammed, çatışmaların devam ettiğini, bu yüzden kayıplar hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Taliban örgütünün sözcüsü ise Associated Press haber ajansına, bazıları intihar kemeri taşıyan 20 kadar silahlı militanın Kabil'deki bakanlık binalarına girdiğini söyledi.

Bu arada Kabil'deki çatışmaların, bir intihar komandosunun Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin Devlet Başkanı Sarayı yakınlarında kendini havaya uçurmasından sonra başladığı belirtildi.

Görgü tanıkları, başkentte dumanların yükseldiğini, Afgan güçleriyle militanların çatıştığı kentte patlamalar duyulduğunu bildiriyor.

Bugünkü saldırının, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı başkente bile militanların sızabildiğini gösterdiği yorumları yapılırken, militanların Devlet Başkanlığı Sarayı, bakanlıklar ve Merkez Bankası binası yakınlarına kadar gelebildiğine dikkat çekildi.

Militanlar, Savunma ve Adalet Bakanlığı binalarının yanı sıra Batılıların tercih ettiği Serena Otelini hedef aldı. Taliban'a ait bir internet sitesinde yayımlanan bildiride, militanların özellikle Devlet Başkanlığı Sarayı, Merkez Bankası, Sanayi ve Madencilik Bakanlığı ile Serena Otelini hedef aldığı vurgulandı.

Afganistan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Muhib Safi, güçlü bir patlamayı silah seslerinin takip ettiğini belirterek, çalışanların bina içinde ve güvende olduğunu, militanların binaya girmediğini söyledi.

NATO'dan yapılan açıklamada da Merkez Bankası yakınında bir patlama rapor edildiği, uluslararası güçlerin Afgan askerleriyle bölgede güvenliği sağlamak için beraber çalıştığı kaydedildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89