• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 4 °C

İncil de Kur’an da ‘git Mübarek’ diyor

İncil de Kur’an da ‘git Mübarek’ diyor
Mısır’da Müslüman Kardeşler’in de dahil olduğu muhalif gruplar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman’la görüştü. İhvan Mübarek’in gitmesinde ısrarcı ...

Kahire’de Tahrir Meydanı, 13. gününde yine Mübarek karşıtı protestocularla dolup taşarken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman ile muhalif kesimlerin temsilcileri arasında gerçekleştirilen ilk müzakere güne damgasını vurdu. Müzakere masasında, Mübarek istifa etmeden hükümetle diyaloga girmemekte ısrar eden Müslüman Kardeşler de vardı.

Anayasa Komitesi kuruluyor

Görüşmede Müslüman Kardeşler’in yanı sıra, muhalefetteki Vefd Partisi, El Gad, Kifaya Hareketi, 6 Nisan Gençlik Hareketi ve Muhammed El Baradei adına temsilciler, bağımsız hukukçular ve bazı işadamları yer aldı. Ömer Süleyman’ın, muhalefetin Mübarek’in yetkilerini üstlenmesi yönündeki talebini geri çevirdiği belirtilirken, görüşmede bir Anayasa Komitesi kurulması kararı alındı. Komite, cumhurbaşkanlık seçimleriyle ilgili adaylık prosedürü, başkanlık dönemlerinin sınırlandırılması ve OHAL’in sonlandırılması başta olmak üzere, bazı anayasa değişiklikleriyle ilgili çalışmasını mart ayında sunacak. Müzakerede, basın özgürlüğü, haberleşme ve internet erişimine getirilen kısıtlamaları kaldırmanın taahhüdü verilirken, siyasi mahkûmların şikâyet ve taleplerini değerlendirecek bir birim açılması konusunda da mutabakata varıldı.

24935

İhvan: Sahicilik görmüyoruz

Toplantıdan sonra El Cezire’ye konuşan Müslüman Kardeşler’ın üst düzey yetkililerinden Abdül Monim Abo El Fotoh, rejim tarafında herhangi bir sahicilik veya ciddiyet göremediklerini söyledi. Henüz görüşme veya pazarlıktan bahsedilemeyeceğini, toplantıların sürmesi için koydukları Mübarek’in istifa etmesi şartından vazgeçmeyeceklerini belirten El Fotoh, İhvan’ın hükümette yer almak istemediğini ve seçim talep ettiğinin altını çizdi. 2005’te Mübarek’e karşı başkanlık seçimlerinde yarışan ve sonrasında dört yıl tutuklu kalan El Gad partisi lideri Ayman Nur ise “Kimsenin sokaklardaki gençlerin adına karar almaya hakkı yok” dedi. Öte yandan dün bankaların bir bölümünün açıldığı Mısır’da, haftalardır kapalı olan şubelerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Ama nüfusun yalnızca yüzde 10’unun banka hesabı olduğu ülkede esas kaybı yatırımcılar yaşadı.

‘Kur’an da İncil de gitmeni istiyor’

Mısır’da Mübarek rejimi karşıtı protestoların başından beri hayatını kaybeden “şehitlerin” anısına dün yine yüz binlerce kişi Tahrir Meydanı’na akın etti. Binlerce Müslüman, meydanda Pazar ayinlerini düzenleyen Kıptilere eşlik ederken, protestocular da “bizler biriz”, “Kıptiler ile Müslümanlar yeni bir şafak için elele” ve Mübarek’e karşı “Kur’an da İncil de senden gitmeni istiyor” sloganları attı. Bu arada protestocular, ayin sırasında Ahmed ve Mona adlı iki gencin meydanın Ömer Süleyman, muhaliflerle masaya oturdu. ortasında kıyılan nikâhına şahitlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89