• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 7 °C

İnce: CHP'nin Demirtaş'a özgürlük söylemi olmadı

İnce: CHP'nin Demirtaş'a özgürlük söylemi olmadı
24 Haziran seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasının ardından CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kameraların karşısına geçti. CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen İnce "Devam" mesajı verdi.

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- Beni kimse tehdit etmedi, edecek adam da anasının karnından doğmadı.

- Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. Bunlar birkaç şizofrenin demesi. Ben Saray'a gitmişim falan. Birincisi bu. İkincisi 15 milyon yurttaşımız bize oy verdi. Birinci hadefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bunun için uğraşacağım. Bunun bilinmesi lazım. Bugünden sonra Ak Parti Genel Başkanı gibi davranmasın. 

- Bizlerin ve gelecektekilerin hayatını etkileyerek bir seçim yaşadık. Her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan damlamıştı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu seçinde hayır blokunun 16 seçimden geride bir oy alması açıklanmaya muhtaçtur. Sandıklarda usulsüzlük yaşandığını gördük.

- Seçimde her sandıkta ıslak imzalı mühür bulunur. Bizim için geçerli olan bu sonuçlardır.

- Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

- En başta söyleyeceğim uygulanacak yeni rejimin Türkiye için büyük bir tehlike olduğudur. Bunu yaşayacağız ve bedelini birlikte ödeyeceğiz.

- Tam anlamıyla tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğe yönelik kaygılarımız olmaya devam edecektir. Bu seçim sürecinde her 3 vatandaşımızdan birinin oyunu almış biri olarak bu güveni sürdüreceğim.

- Bize düşen seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı inancı büyüyerek devam ettirmektir.

- Sorunların nedenleri olanlardan çözüm olmalarını beklemek mümkün değildir. 

- Beni aday yaptıran partime ve oy verenlere teşekkür ediyorum Eksiklikler yanlışlar bulunabilir. Bize düşen bunları düzeltmektir.

- Ülkemizin geleceği için hissettiğimiz kaygıları dünden daha fazla hissetmeye devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye'dir 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının yüksek olduğunu biliyorum.

- Ramazan ayında beni meydanlarda yalnız bırakmayanlara o esnada çocuğunu uyuturken çocuğunu uyandırdığımız annelere teşekkür ediyorum. Aynı kararlılıkla çalışacağımı belirtiyor herkese teşekkür ediyorum. Mücadelenin çok çeşitli yolları vardır. Bunun yolları bulunacaktır. Teşekkür ederim. Yüzde 8 lik farkın nedeni? Ben tek başıma CHP'ye akıl verecek insan değilim. Ortak akıl önemlidir. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece mücadelemi sürdüreceğim.

İnce açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İnce'ye sorulan sorular ve cevapları özete şöyle:

Açıklama için niye bugüne kadar beklediniz?

Bir hatam oldu. İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça belirttim. Bunu haber yapacağını düşünmedim. İnsanların bu şekilde öğrenmesini istemezdim. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekirmiş düşünemedim.

Kameraların karşısına çıkacaktım. Hatta 5'e 10 kala YSK'nin önündeydim. Fakat oy çalmışlar mıdır? Çalmışlardır. 10 Milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Bu palavradır.

Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?

Kılıçdaroğlu ile telefonda konuştuk. Yüz yüze gelmedik geleceğiz tabi."

Oy veren 15 milyon'la birlikte yürümeye devam edecek misiniz?

Onlar istedikçe devam edeceğim. Durumu görmek istedim. İhtimal dahilindeydi. 50'nin altına düşmesi. Bunu görmek istedim. Diğer partiler az oy aldı. CHP'nin 77'den 41 yıl sonra daha 30 barajının üstünde yüksek bir oy almışız. Türkiye'nin nasıl daraldığını nasıl kuşatıldığını her birlikte göreceğiz. Buradan çıkışın sonucu bütün kesimlerden oy almışız. Türkiye'deki siyasi yelpazede kim varsa bize yansımıştır. 30'un içinde bütün partiler var. Hepimizin cumhurbaşkanı sloganının doğru bir slogan olduğunu gördük.

Meral Akşener'le görüştünüz mü?

Hayır görüşmedim ama görüşeceğim.

"SOKAKLARA ÇIKALIM DEMEK DEMOKRASİYE SAYGISIZLIKTIR"

Eldeki tutanaklara göre yenilmişseniz yenilmişsinizdir. Açık ara bir durum var. Bunu kabul etmeyeceksiniz de neyi kabul edeceksiniz galip gelmiştir yapılacak bir şey yoktur. Bunu kabul etmek gerekir. Demokrasi bunu gerektirir. Yapacak bir şey yok. Galip gelmiştir. Galip geldiğini de kutlayamayacaksan yarışa girmeyeceksin. Yenilmişseniz, yenilmişsinizdir. Sokaklara çıkalım demek demokrasiye saygısızlıktır.

Siyasete devam edecek misiniz? 

30 barajını geçen bir İnce siyasete devam etmez mi? Bunu kendine bir sor istersen. Erdoğan ile Abdullah Gül kavga etsin, bizim oyumuz artsın mantığında değilim. Bu mantıkta değilim. Hazırlık neyse onu yapacağız. 50 günlük kampanyada 30 barajını aştık.

"CHP'NİN DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK SÖYLEMİ OLMADI"

CHP'nin Demirtaş'a özgürlük söylemi olmadı, ben duymadım en azından...

İlk turda hedefim 35'di. 35'i aşarsak ikinci turda bu seçimi alırım diyordu. Ben HDP ve İYİ Parti'nin de 12'yi geçeceğini düşünüyordum. Ben seçimi alacağımıza inanıyordum. Diğer partiler çok az oy aldı, umduğum gibi olmadı.

Ben adaylığım sırasında Erdoğan'ı, Akşener'i ziyaret ettim. Siyasetin normalleşmesi lazım. Ziyaret edebilirim. Bundan özel bir siyasi anlam çıkmasın.

Yalova'da niçin Erdoğan sizden daha çok oy aldı?

Yalova küçük bir ildir. Rize gibi bir yer değildir. Anlıyorsunuz siz ne demek istediğimi.

"TÜRKİYE BÖLÜNMEZ"

Türkiye bölünmez. Dün görüşlerine hiç katılmadığım Erdoğan bile güzel bir şey söyledi. 'Biz de katılım yüzde 80'lerin üzerinde. Katılımın yüzde 40 olduğu ülkeler bile demokrasi var diyor' dedi. Doğru bir söylemdi. Kendi göbeğimizi yine kendimiz keseceğiz. Herkese teşekkürler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89