• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

İmza kampanyası: Uludere İçin Adalet!

İmza kampanyası: Uludere İçin Adalet!
Roboski’de yaşanan katliamın sorumlularının yargı önüne çıkarılması için Müslüman duyarlılığına sahip kişilerce imza kampanyası başlatıldı.

Müslüman duyarlılığa sahip bir grup gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçi ile değişik sivil toplum kurumları yöneticileri, Roboski’de yaşanan katliamın sorumlularının yargı önüne çıkarılması için imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyası metninde, “Hükümetin ilk başta ‘komplo’ olarak tanımladığı ve ‘Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacağı’ sözünü verdiği Uludere için şimdilerde ‘Hataysa hata, tazminatsa tazminat’ denir oldu,” sözleriyle hükümetin tutumu eleştirilirken, “İdarecilerimizin Allah'tan korkmalarını, hesap gününü düşünmelerini ve failleri saklayarak suça ortak olmamalarını istiyoruz. Hak yerini bulmadığı takdirde, dünyada ve ahirette adil olmadıklarına şahitlik edeceğimizi ilan ediyoruz.” deniliyor.

http://www.uludereicinadalet.com sitesinden de imzalanabilen kampanyanın tam metni ve çağrıcıları ile ilk imzacıları şöyle: 

Basına ve Kamuoyuna 

Biz aşağıda imzası bulunanların Müslüman kardeşlerimize çağrısıdır:

"Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz. Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevketmesin. Adaletli olun, çünkü o, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır" Maide 8

"Dicle'nin kenarında bir kurt bir kuzuyu yese Allah hesabını Ömer'den sorar." Hz.Ömer

"Şam'da, Bağdat'ta, Kabil'de masum insanlar, çocuklar öldürülürken, biz sessiz, tepkisiz kalamayız." Recep Tayyip Erdoğan

28 Aralık 2011 tarihinde, Müslümanlar'dan müteşekkil AK Parti Hükümeti'nin yönettiği Türkiye'de, tek suçu Uludere'de doğmak olan 34 kişi, devletin savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldü. Katliam sonrası, yaslı aileler cenazelerini topraktan kazıyıp, katırlarla taşımak zorunda bırakıldı.

Mahallesinde komşusu öldüğünde bir hafta televizyonunu açmayan insanların oyuyla belediye başkanı olanlar, yas ilan edilmesi gereken vakitte yılbaşı kutlamalarına oluk oluk para akıttılar.

Hükümetin ilk başta "komplo" olarak tanımladığı ve "Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacağı" sözünü verdiği Uludere için şimdilerde "Hataysa hata, tazminatsa tazminat" denir oldu.

Emine Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Beşir Atalay ve Fatma Şahin'in ziyaret edip acılarını paylaştığı, mevlütlerine iştirak ettiği merhumlar için, İçişleri Bakanı "Ölmeselerdi kaçakçılıktan yargılanacaklardı" diyebildi.

Diyarbakır Savcılığı'nın gizlilik şerhi koyduğu dosyanın daha sonra askeri savcılığa havale edileceği açıklandı.

Katliamda yakınlarını kaybedenlerden helallik istenmeden tazminat verileceği söylendi. Daha sonra bu tazminat sanki lütufmuş gibi gösterildi.

Müslüman temsili de olan bir kısım medya, Uludere yarasını gündeme getirmenin PKK'nın işine yaradığını öne sürerek adalet istemeyi terör suçu olarak göstermeye çalıştı.

Allah'a ve ahiret gününe iman eden bizler, Uludere'de öldürülen masumların, Gazze'de, Bağdat'ta Kâbil'de ve Şam'da öldürülen masumlardan farklı olmadıklarını, aynı derecede mazlum olduklarını Müslüman kardeşlerimize hatırlatıyoruz.

Anne-babamız aleyhinde dahi olsa adaleti ayakta tutmak zorunda olan bizler, Uludere'de katledilenlerin ahının yerde kalmasını istemiyoruz.

İdarecilerimizin Allah'tan korkmalarını, hesap gününü düşünmelerini ve failleri saklayarak suça ortak olmamalarını istiyoruz.

Sorumluları ortaya çıkartmaktansa, öldürülenlerde kusur arama çabalarına son vermelerini talep ediyoruz.

Hak yerini bulmadığı takdirde, dünyada ve ahirette adil olmadıklarına şahitlik edeceğimizi ilan ediyoruz. 

Çağrıcılar

Abdullah Başaran, Bilal Peker, Bilgehan Çelebi, Ebubekir Kızık, Gülizar Sönmez, Halil İbrahim Toslak, Mehmet Fatih Kutan, Mehmet Tahir Hatipoğlu, Muhittin Güneş, Orhan Aydın, Ömer Şarlak, Said Kotan, Salih Adıyaman, Serbest Ensarioğlu, Taner Ayaz, Tarık Beyhan, Yunus Ekmen, Yunus Emre Oruç, 

İlk İmzacılar

Ahmet Faruk Ünsal, Başkent Kadın Platformu, Burhan Kavuncu, Cihan Aktaş, Cihat Duman, Emine Uçak Erdoğan, Erkan Şimşek, Erol Erdoğan, Furkan Gür, Hidayet Şefkatli Tuksal, Hilal Kaplan, Hüda Kaya, İbrahim Çolak, Kaan Kadri Kaygusuz, Mavera Gençlik Hareketi, Murat Çiçek, Müfredat Dergisi, Nevzat Çiçek, Ömer Behram, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ömer Karaoğlu, Özgür Eğitim-Sen Diyarbakır Temsilciliği, Recep Karagöz, Reha Ruhavioğlu, Sadık Şanlı, Talha Hakan Alp, Ümit Aktaş, Üstün Bol, Vahap Coşkun, Yavuz Altınışık, Yıldız Ramazanoğlu, Zeynep Hacıoğlu.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89