• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

İmralı'ya gidecek yeni heyette sorun mu var?

İmralı'ya gidecek yeni heyette sorun mu var?
İmralı'ya gidecek yeni heyet konusunda tartışma başladı. Hükümet kanadı "güvenimiz sarsıldı" derken, BDP kanadı "Hükümetten henüz bir çekince almadık" diyor.

İmralı'ya gidecek üçüncü heyet konusunda kriz yaşanabileceğine dair açıklamalar yapılıyor. Hükümet ve BDP kanadından gelen son açıklamalar bunu gösteriyor. Açılımın kooridantörlerinden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay İmralı notlarının sızmasının BDP'ye olan güveni sarstığını belirterek, adaya giden heyetin değişebileceği sinyalini verdi. Atalay, 'Biz, bu süreci bizim kadar ciddiye alan bir siyaset kurumu ve onların temsilcileri ile yürütmek istiyoruz' dedi. 

BDP kanadı ise heyetin değişmeyeceği sinyalini verdi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Daha önceden belirlenmiş bir heyet (Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder) var. Bu konuda Adalet Bakanlığı tarafından bize intikal etmiş herhangi bir çekince de yok" dedi. 

Baluken, "Çünkü daha önceki görüşmeye onlar gitti. Yine Öcalan'ın gönderdiği mektupları da onlar Kandil ve Avrupa'ya götürdüler" diye konuştu. 

ATALAY GÜVEN SARSILDI 

Yeni Şafak Gazetesi'ne konuşan Bakan Beşir Atalay, İmralı tutanaklarının sızdırılmasına tepki göstererek, sızdırmanın amacını "Hedef bu süreci sabote etmek. Bu notlar ne partimizi ne de devleti bağlıyor. Yayınlanan notlan BDP heyetinin tuttuğu, derleyip topladığı notlar. Eksik, kırpılmış notlar. Okuduğumuzda hepimiz rahatsız olduk. BDP'ye güvenimiz sarsıldı." şeklinde açıkladı. 

BDP kanadının hem kurumsal olarak hem de kişiler olarak bu süreci taşıyamadıklarını belirten Bakan Atalay, ilk ziyarette benzer bir şeyin yaşandığını söyledi. İlk ziyarette, Ahmet Türk "Başbakan Kürtleri bombalıyor" diye açıklama yapmış ve hükümet kanadından tepki çekmişti. Türk'ün bu açıklamasından sonra kriz yaşanmış ve heyetteki isimler değişmişti.

Bakan Atalay, benzer bir şeyin şimdi de olabileceğini belirterek "Biz, bu süreci bizim kadar ciddiye alan, çözüme inanan ve çözümün parçası olmak isteyen bir siyaset kurumu ve onların temsilciler ile süreci yürütmek istiyoruz. Bu süreç hepimiz için samimiyet ve güven testi." dedi. 

BAKAN ERGİN DE SİNYALİ VERMİŞTİ 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldığı özel bir televizyon programında, adaya gidecek heyetin değişecebileceğini sinyalini vermişti. 

İmralı'ya gidecek heyet konusunda BDP'nin önümüzdeki hafta içinde Adalet Bakanlığı'na isim bildirmesi bekleniyor.

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89