• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

İmamoğlu eleştirilerden sonra 'katliam' dedi

İmamoğlu eleştirilerden sonra 'katliam' dedi
Sivas Katliamı anmasına katılan İBB Başkanı İmamoğlu, 'Bu katliama sebep olan zihniyetin ülkemizden yok olup gitmesini diliyorum.' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri’nin düzenlediği Sivas Katliamı anmasına katıldı. Anma etkinliğinde türkü söyleyen İmamoğlu, daha sonra konuşma yaptı.

Her yıl olduğu gibi, Madımak’ta kaybettiğimiz Canlarımızı Yaşam Vadisi’nde anıyoruz. #unutMADIMAKlımda https://t.co/ukLn3hW8Ms

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) 2 Temmuz 2019

“2 Temmuz ne yazık ki en acı anlarımızdan bir tanesi” diyen Ekrem İmamoğlu, “Ne yazık ki bu acı hiç dinmeyecek. Ne yazık ki Sivas’ta katledilen canlarımız geri gelmeyecek. Bu hepimizin canını çok yakıyor. Tarihin en kara lekelerinden bir tanesi ne yazık ki tarihimize işlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Katliamın sorumlularının hak ettikleri cezayı almadığını belirten İmamoğlu, “Bu insanlık suçunu işleyenlerin hak ettikleri cezayı bulamamış olmaları ülkemizin hak, hukuk ve adalete olan inancına büyük darbe vurmuştur. Eğer bir toplumda hak, hukuk ve adalet duygusu oluşmamışsa ve insanlar onun sıkıntısını çekiyorsa ne yaparsanız yapın boş” dedi.

Ülkeyi yönetenlerin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu, “Bazen birilerinin attığı kötü tohumlar, insanların içerisinde büyüyüp ne yazık ki başka felaketlere neden oluyor. Bu ülkeyi yöneten insanlar eylemlerine, söylemlerine, yaptıklarına dikkat edecekler. Çünkü bazen farkında olmadan çok büyük suçların, kötülüklerin parçası olabilirsiniz” diye konuştu.

‘BİR İNSAN BİR İNSANI NASIL YAKABİLİR?’

“İnsanın aklı almıyor, bir insan, bir insanı nasıl yakabilir. Hepsine rahmet diliyorum” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ben diliyor ve istiyorum ki gelin bu ülkeye hep birlikte barışı getirelim. Bu yola adanmış bir kardeşiniz olarak size söz veriyorum, sizlerin her zaman gurur duyacağı işler yapacağım. Bu anma gecesinde bunu söylememin tek sebebi şu: Hayatlarını kaybeden kıymetli aydınlarımız, insanlarımız adına söz vermek adınadır. Bu acı hepimize ders olmalı. Oradan barışı, huzuru o güzel Sivaslılarla beraber memleketimizin her yanına dağıtmalıyız. Kim olursa olsun birine bir haksızlık, adaletsizlik yapılıyorsa, onun yanında durmak milletimizin bir arada durmasına vesiledir. Bu katliama sebep olan zihniyetin ülkemizden yok olup gitmesini istiyorum. Ülkemiz bir daha böyle kötülükler yaşamasın.”

İmamoğlu katliamın yıldönü nedenitye paylaştığı Twitter mesajında, "katliam" yerine "olay" kelimesini kullanmış, bu da sosyal medyada eleştirilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89