• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 3 °C

İlk ders zili yeniliklerle çalıyor

İlk ders zili yeniliklerle çalıyor
2011 eğitim öğretim yılı için 16 milyondan fazla öğrenci birinci dönem bugün derş başı yapıyor.

Türkiye'de 16 milyon öğrencinin evinde bu sabah okul telaşı yaşanıyor. Zira yaklaşık 16 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen, üç aylık yaz tatilinin ardından, 17 Haziran 2011'e kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna bugün ilk adımı atıyor.

İlk yarısı 28 Ocak 2011 Cuma günü sona erecek olan eğitim ve öğretim yılının ikinci yarı yılı ise 14 Şubat 2011'de başlayacak ve 17 Haziran'da son bulacak. Okul öncesi eğitimin geçen yıl zorunlu tutulduğu il sayısı bu eğitim-öğretim yılında 32'den 57'ye yükseldi ve okul öncesi eğitimden yararlanan çocuk sayısı da 980 binden 1 milyon 100 bine çıktı.

GÜL DE BAŞARI DİLEDİ

İlköğretime ise bu yıl 1 milyon 226 bin çocuk kaydoldu. Okula yeni başlayan minik öğrenciler geçen hafta okula alışabilmeleri amacıyla "uyum programı''na alındı.

Türkiye'de 33 bin 310 ilköğretim okulunda toplam 10 milyon 916 bin çocuk okuyor. Bu okullarda 428 bin öğretmen görev yapıyor. Genel ortaöğretimde ise 4 bin 67 genel lisede 2 milyon 420 bin öğrenci öğrenim görüyor. Mesleki ve teknik ortaöğretimde de 4 bin 846 lisede 1 milyon 819 bin öğrenci okuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi verdiği mesajda tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar her aşamada, çocukların ve gençlerin ruhsal-fiziksel sağlıklarının ön planda tutulduğu, ezbercilikten uzak, tüm fikirlerin özgürce tartışılabildiği bir eğitim sisteminin benimsenmesinin önemine vurgu yapan Gül, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının; düşünebilen, yorumlayabilen, insan haklarına ve insanlara saygılı, öz güvenli, çalışkan, üretken nesiller yetiştirilmesinin, Türkiye'nin temel önceliği olduğunu belirtti.

ANADOLU LİSESİ STATÜSÜ

Öte yandan ortaöğretimde yeniden yapılanma çerçevesinde Türkiye'deki bütün genel liselerin Anadolu ve mesleki teknik liselerine dönüştürülmesi uygulamasına da devam edilecek. MEB geçen eğitimöğretim yılında konuya ilişkin yayımladığı genelgede, tüm genel liselerin Anadolu liselerine dönüştürülmesi kararı almış ve bu kapsamda yaz döneminde çalışmalar yürütülerek, fiziki altyapısı uygun 300'e yakın genel lise statü değiştirmişti.

Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, Anadolu liselerine dönüştürme uygulamasının avantajlarına dikkati çekti. Anadolu liselerinde sınıf mevcutlarının en fazla 30 olduğunu belirten Gürkan, "Böylece kalite artacak. Anadolu liselerinde yabancı dil öğrenme açısından da daha iyi bir fırsat yakalanacak'' dedi.

Eğitimde bu yıl yaşanacak bir başka yenilik de taşımalı eğitimle ilgili. Taşımalı eğitim bu yıldan itibaren ilköğretimin yanı sıra liselerde de uygulanmaya başlanacak. Başka kızlar olmak üzere, bulunduğu yerde lise olmayan öğrenciler lise bulunan yerlere servislerle taşınacak. Bu uygulamadan, ilk aşamada 50 bin öğrenci yararlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89