• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 6 °C

İkinci özgürlük filosu hazırlığı

İkinci özgürlük filosu hazırlığı
Avrupalı insani yardım örgütleri, ilk girişimlerin İsrail ordusunun kanlı baskınıyla sonuçlanmasına rağmen, ikinci filonun hazırlıklarını sürdürüyor

İsrail’in Gazze ambargosunu insani yardım gemileriyle denizden delmeye çalışan Avrupalı insani yardım örgütleri, ilk girişimlerin İsrail ordusunun kanlı baskınıyla sonuçlanmasına rağmen, ikinci filonun hazırlıklarını sürdürüyor."Gazze Kuşatmasını Sonlandırmak İçin Avrupa Kampanyası" tarafından yapılan açıklamada, "Özgürlük Filosu 2" için ilk 3 geminin parasının toplandığı duyruldu.

İlk filonun uluslararası sularda "İsrail’in korsanlığına ve kanlı katliamına" hedef olmasına rağmen amaçlarından vazgeçmeyeceklerini bildiren Gazze Kuşatmasını Sonlandırma Kampanyası Başkanı Dr. Arafat Madi, birçok ülkeden daha çok gemiyle daha fazla yardım malzemesi ve insan taşıyacak ikinci filo oluşturulması için gelen çağrılara olumlu cevap verdiklerini, oluşturacakları yeni filonun birkaç hafta içinde Gazze yolunu tutacağını söyledi.

Madi, "yeni filoya özellikle Türk tarafının yarı resmi katılımı imkanını yok saymadıklarını" belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, maliyeti ne olursa olsun Gazze’ye insani yardım göndermeye devam edeceklerini söylediğini hatırlattı.

İSRAİL BASININDAN İLGİNÇ İDDİA

israil'in en önemli gazetelerinden Jerusalem Post, İsrail'in Başbakan Erdoğan'ın Gazze'ye yardım götüren konvoyun yanına Türk donanmasını eşlik etmesi için yollayacağından korktuğunu söyledi. Gazetenin haberinde bir Türk yetkiliyle yapılan görüşmede bu endişenin iletildiği ancak yetkilinin bunu çok küçük bir ihtimal oduğundan bahsettiği belirtildi. Gazete, Erdoğan'ın grup toplantısında verdiği gözdağı mesajları ve 'hayırlı olsun' dediği kararın bu olabileceği şüphesine de haberde yer verdi

İsrail istihbaratının yakınlığıyla bilinen DEBKAfile internet sitesi ise, "Türk generalleri, İsrail’in Gazze ablukasını kırmak ve dokuz ölümün imtikanını almak için planlar hazırlıyor" iddiasında bulundu.

Debka, "İsrail ile İran’ın liderliğindeki Suriye, Hizbullah ve Hamas arasında projeksiyonları yapılan savaş, birdenbire Türk-İsrail düşmanlığınca gölgelendi" dedi. Haberde şöyle devam edildi:

"ABD Başkanı Barack Obama’nın çatlağı giderme çabasına karşın Türk generalleri, İsrail’in Gazze ablukasını kırmak ve dokuz ölümün imtikamını almak için planlar hazırlarken, İsrail terörle savaşı nedeniyle bunları engellemeye mecbur, böylece ikisi açık çatışma eşiğine getiriliyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89