• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

İkinci aşamada kritik hafta

İkinci aşamada kritik hafta
Sürecin ikinci aşaması için çalışmalar hızlanıyor. PKK'nin çekilmesi bu hafta tamamlanabilir. Yasal değişiklikler için adım bekleniyor.

Radikal'den Rifat Başaran'ın haberine göre çözüm sürecinin ikinci aşamasında trafik hızlanacak ve PKK, önümüzdeki bir hafta içerisinde sınır dışına çekilmeyi tamamlayacak. İşte o haber...

Sırada hükümetin atacağı adımlar var. BDP’lilerin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı görüşmenin ardından pazartesi yapılacak bakanlar kurulu toplantısında 25 maddelik bir paketin ele alınacağı konuşuluyor.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın hükümetin çözüm sürecinde ikinci aşama için hazırlıklarını önümüzdeki hafta açıklayabileceğine dair sözleri, önümüzdeki haftaya ilgili beklentileri de arttırdı.

Eşbaşkanlar Demirtaş ve Gültan Kışanak ile grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, önceki akşam Adalet Bakanlığı’nın sosyal tesislerinde Atalay ve Ergin’le görüşmüştü.

BDP’nin Adalet Bakanlığı’na daha önce sunduğu dosyada 100’den fazla yasa değişikliği önerisi vardı. İlk aşamada 25 maddelik bir paketin Meclis Başkanlığı’na sunulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Paket kurula gelecek

İçerisinde TCK, Terörle Mücadele Kanunu ve Seçim Kanunu gibi yasalarda değişiklik öngören paketin Atalay ve Ergin tarafından pazartesi yapılacak Bakanlar Kurulu gündemine getirileceği öğrenildi.

Demirtaş dün Diyarbakır’da yaptığı açıklamada gelecek hafta yaşanabilecek gelişmelerle ilgili ipuçları verdi. Atalay ve Ergin’le yapılan görüşmenin ‘çok büyük umutlar ortaya koyacak derecede ciddi görüşmeler’ olmadığını söyleyen Demirtaş, hükümetin bir takım hazırlıklar içerisinde olduğunun ifade edildiğini aktardı.

Hızlı hareket edilmeli

Hükümete çok hızlı hareket etmesi yönünde görüş belirttiklerini söyleyen Demirtaş şöyle konuştu: “Herhalde bu hafta çalışmalarını tamamlayacaklar. Kamuoyuna açıklarlar mı, parlamentoya getirirler mi bilemiyorum. Parlamentonun çalışma takvimi henüz netleşmedi. Biz ısrarcıyız, parlamento kapanmadan mutlaka bu teklif parlamentoya sunulmalıdır. Hiçbir zaman müzakerelerden çekileceğimi söylemedik. Müzakereleri Sayın Öcalan kendi inisiyatifi, iradesiyle başlattı. Kesecekse kendisi İmralı’da keser. Kendisi bu müzakereleri sürdürdüğü sürece biz müzakerelere destek oluruz."

Komuta kademesine ateş açıldı 

Çekilme devam ederken, Yüksekova’da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı ile 3. Tümen Komutanı’nın içinde olduğu helikoptere önceki akşam ateş açıldı. Genelkurmay “Helikopter kaçınma manevrası yaparak ateş bölgesinden süratle uzaklaşmış ve emniyetli bir şekilde Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na inmiştir” açıklaması yaptı.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89