• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

İki iyi adam ajanları durdurdu

İki iyi adam ajanları durdurdu
Dörtyol’daki olayların benzerini Erzin’de sahneye koymak isteyen provokatörleri Emniyet Müdürü Bozkurt ile BDP’li Başkan Kur’un dikkati ve sağduyusu durdurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın hazırlayarak Başbakan Erdoğan’a sunduğu istihbarat raporu Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde yaşanan linç görüntülerinin ilginç ayrıntılarını ortaya çıkardı. Rapora göre, Dörtyol’da yaşanan olay öncesinde 15 kilometre uzaklıktaki Erzin’de de benzer saldırılar planlanmıştı. Ancak provokasyonun hayata geçirilmesini iki kişinin dikkati ve sağduyusu önledi. Bunlardan biri Erzin Emniyet Müdürü Ali Fuat Bozkurt, diğeri ise BDP Erzin ilçe Başkanı Hüseyin Kur. 

BDP binasını yaktılar

Dörtyol’da olayların başlamasının ardından Erzin’de de benzer şekilde BDP binası molotof kokteyli atılarak yakıldı. Ancak BDP İlçe Başkanı Hüseyin Kur, bu olayı tahrikler yaşanmaması için ilçedeki Kürtlerden gizledi. Emniyet Müdürü Ali Fuat Bozkurt da bu saldırıyı gerçekleştirenleri kısa sürede yakaladı. Kur ve Bozkurt, Kürtlerin gittiği kahvelerin o gece erken kapanmasında da anlaşarak iki grubun karşı karşıya gelmesini önledi. 

Plan sahte ihbarla başladı

Dörtyol’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan ilçenin hedef olarak seçilmesinin en önemli nedeni burada da yoğun bir Kürt nüfusunun bulunmasıydı. Toplamda 30 bin olan nüfusunun yaklaşık altı bini Kürtlerden oluşan Erzin’i ikinci Dörtyol yapmak isteyenler dört polisin öldürülmesiyle birlikte düğmeye bastı.

Dörtyol’da Kürtlerin ev ve işyerlerine saldırılar başlar başlamaz aynı olaylar Erzin’de de hayata geçirilmek istendi. Ancak burada ilk büyük engelle karşılaştılar. Erzin İlçe Emniyet Müdürü Ali Fuat Bozkurt Dörtyol’da BDP binasının hedef alındığını öğrenir öğrenmez Erzin’deki BDP binasının önüne polis ekibi yerleştirdi. Bu önlem üzerine saldırganlar yine Dörtyol’da deneyip başarılı oldukları sahte ihbar telefonu yöntemini kullandı. Dörtyol’da polisleri vuran PKK’lıları takip eden polis ekiplerini “Emniyet Müdürlüğünü PKK bastı” ihbarıyla geri çeken provokatörler Erzin’de BDP binası önündeki polis ekibini de yine sahte ihbarla uzaklaştırmayı başardı. 

BDP’li başkanın sağduyulu kararı

Polislerin uzaklaşmasının ardından bir grup, BDP ilçe binasına saldırıp molotof kokteyli atarak yakmaya çalıştı. Olayın kendisine bildirilmesiyle birlikte harekete geçtiğini söyleyen BDP Erzin İlçe Başkanı Hüseyin Kur daha sonra yaşanan olayları ise Taraf‘a şöyle anlattı: “Dörtyol’daki olayları duyunca benzer saldırıların buralarda da yaşanabileceğini düşündük açıkçası. Binamıza yönelik saldırıyı duyunca bu endişemde haklı olduğumu gördüm. Bu saldırı duyulsaydı buradaki vatandaşlarımız, gençlerimiz karşı tepki geliştirebilirlerdi. Hele o saldırgan grupla karşı karşıya gelirlerse çok acı sonuçlar verecek şeyler yaşanabilirdi. Bu nedenle emniyetten ve yakın partili arkadaşlardan binamıza yönelik saldırının gizli tutulmasını istedim. Binadaki hasar azdı, yangın küçük çaplıydı ama etkisi çok fazla olabilirdi. Olaylar yatışana kadar gizli tutmak çok doğru bir karardı.” 

Kürt kahvehaneleri erken kapatıldı

BDP Erzin İlçe Başkanı Hüseyin Kur’un bu kararıyla birlikte polis de bu kez hızlı davrandı. Binaya molotof kokteyli attıkları gerekçesiyle dört kişi yakalandı. Bununla yetinmeyen İlçe Emniyet Müdürü Ali Fuat Bozkurt, BDP’li başkan Kur’la konuşup Kürtlerin gittiği kahvehanelerin o gece erkenden kapatılması konusunda anlaştı. Böylece Dörtyol’daki gibi saldırgan grupların hedef olarak görebileceği yer sayısı azaltıldı.

Bu iki yöneticinin işbirliği ve sağduyusuyla çok daha ağır sonuçlara yol açabilecek ikinci bir Dörtyol vakası en az hasarla atlatıldı, karanlık plan yarım kaldı. 

“Biz kardeşlikten hiç ayrılmadık”

Yaşananları değerlendiren BDP Erzin İlçe Başkanı Hüseyin Kur, Türkiye’de yaşayan hiçbir Kürt gibi Erzin’de yaşayanların da çatışma istemediğini söyledi. Erzin’de yıllardır çok farklı etnik kimlikten insanla birlikte kardeşçe yaşadıklarını belirten Kur “Dörtyol’da bize saldıranlar karanlığı, savaşı ne kadar istiyorsa biz Kürtler de aydınlığı ve barışı o kadar istiyoruz. Bugüne değin birçok haksızlığa karşın kardeşlikten hiç ayrılmadık, bundan sonra da ayrılmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89