• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

İki Bin Vanlı Ermenilere Evlerini Açtı

İki Bin Vanlı Ermenilere Evlerini Açtı
Van Times gazetesi, Ahtamar Kilisesi'nde 19 Eylül'deki ayine katılmak isteyen Ermenileri Van'da ağırlamak için üç aydır kampanya yürütüyor

Van Times gazetesi, Ahtamar Kilisesi'nde 19 Eylül'deki ayine katılmak isteyen Ermenileri Van'da ağırlamak için üç aydır kampanya yürütüyor. İki bin kişi şimdiden evlerini Ermenilere açmak için başvurdu...

Van Times gazetesi, 2007 yılında Kültür Bakanlığı öncülüğünde restore edilen Akdamar (Ahtamar) Kilisesi'nde 19 Eylül'de gerçekleştirilecek ayine katılacak Ermenistanlıları ağırlamak için kampanya yürütüyor.

Gazetenin Genel yayın yönetmeni Selim Kemaloğlu, üç ay kadar önce başlattıkları kampanyaya iki bin kadar başvuru olduğunu, şifahen vaat eden çok sayıda kişinin de bulunduğunu bianet'e söyledi.

"Kampanyayı ilgi büyük, sıkıntı da yok"

Kemaloğlu, her yerde olduğu gibi Van'da da yüzde bir kadar da olsa, kampanya karşı tavır alanlar, yabancı düşmanlığı yapan, ırkçı insanlar bulunduğunu açıkladı; "Ancak genel tepki içerisinde esamisi bile okunmuyor" dedi.

"Geneli etnik kimliğe bakmadan kampanyaya destek veriyor. Destek vermeyenlerse ise olanaksızlıklardan vermiyor ama şifahen destek verdiklerini söyleyip tebrik ediyor. Türkçe bilen Ermeniler üzerinde diyalogu geliştiriyoruz. Kampanyayı yürütmede hiç bir sıkıntımız yok."

Başta Vali Münir Karaloğlu olmak üzere yetkililerin ve yurttaşların kampanyaya "büyük destek" verdiğini ifade eden Kamaloğlu, "En az bizim kadar onlar da heyecan duyuyor" şeklinde konuştu.

Van'da çıkan günlük 13 gazete içerisinde bir iki gazetenin kampanyayı haber veya yorumla eleştirdiğini, diğer gazetelerinse kendilerine yönelik olumsuz bir yaklaşım göstermediğini açıklayan Kemaloğlu, "Van'da hemen hemen her köyde ya yıkılmış ya kalıntı halinde olsun bir Ermeni kilisesi vardır. Gelecek Ermeniler buraları da görmek isteyecektir. Çekincesi olmayanlar veya buraları daha iyi tanıyanlar daha uzun süre kalmak için gelmek isteyecektir" diye konuştu.

Kemaloğlu, 19 Eylül'e kadar hedeflerinin 5 bin Ermeni'yi kentte ağırlamak olduğunu bildirdi. Bir günlük ayine, Van Valiliği'nin teklifi ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın onayıyla izin çıkmıştı.

Sofraya buyurun

Radikal'e göre, evini Ermeni konuklara açan Fevzi Çeliktaş, "Geçmişte Ermeniler ile dedelerimiz bir arada yaşamış, aynı sofrada aynı yemeği paylaşmış. Artık bu husumeti kaldırmak gerekiyor. Sonuçta biz komşuyuz, iyi geçinmek zorundayız" dedi.

Eşi Hatice Çeliktaş konuklarına Van'ın yöresel yemeklerini ikram edecek ve konuklarıyla İngilizce bilen çocukları sayesinde sohbet edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89