• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

İhsanoğlu: İsrail'i şiddetle kınıyoruz

İhsanoğlu: İsrail'i şiddetle kınıyoruz
İKT Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, Kudüs'te "İsrail askerlerinin başlattıkları tecavüzleri" görüşmek üzere İcra Komitesini toplantıya çağıracak.

İKT Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, Kudüs'te "İsrail askerlerinin başlattıkları tecavüzleri" görüşmek üzere acilen İcra Komitesini önümüzdeki Pazar toplantıya çağırdığını açıkladı.

İhsanoğlu, Cidde'deki İKT Genel Merkezinde Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, "İsrail askerlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya yönelik tecavüzlerini şiddetle kınadıklarını" belirterek, şunları söyledi:

"Bu, hem ibadet hürriyetine, hem Mescid-i Aksa'nın hürriyetine, hem de Filistin davasına büyük bir darbedir. İslam dünyası İsrail'in bu kanunsuz tecavüzlerine sessiz kalmayacaktır. İslam dünyası, devletleri ve kamuoyu gereken cevapları verecektir. Biz bütün dünya kamuoyunu, bu arada birlik içerisinde bu tecavüzlerin durdurulması için işbirliğine davet ediyoruz. ve Kudüs'ün tarih boyunca muhafaza ettiği hüviyetini korumasını ve oradaki insanların hürriyet içerisinde rahatlık ve serbestlik içerisinde ibadet etmelesinin engellenmesini talep ediyoruz."

"İCRA KOMİTESİNİ ACİLEN ÇAĞIRDIK"

ABD'deki temasları hakkında da bilgi veren İhsanoğlu, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton başta olmak üzere üniversitelerdeki akademik kurumlara, muhataplarına ve devletin temsilcilerine, tüm görüşmelerde, Kudüs'ün İslam dünyası için ne kadar önemli olduğunu vurguladıklarını belirtti.

"Kudüs'ün İslam dünyasının ilgisinin odağında olduğunu vurguladıklarını" ifade eden İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ve doğu Kudüs'ün kurulacak Filistin devletinin başkenti olması hususunda İslam dünyasının kararlığını ifade ettik ve bu hususta atılacak yanlış adımların çok büyük yankılar yaratacağını ve tepkilere yol acaçağını belirttik ve bunun kabul edilemeyeceğini belirttik. Bu son hadiselerde gerçekten İsrail hükümetinin ve özel kuvvetlerinin, yani Mescid-i Aksa'yı tehdit eden, namaz kılan insanları rahatsız eden, ibadet yapmalarını engelleyen davranışlardan kaçınmasını bekliyoruz ve kaçınmadığı takdirde sorumlu olacaktır."

Haremüşşerif'e bu sabah Yahudi bir sağcı grubun yeniden girme teşebbüsü Haremüşşerif ile çevresini bir kez daha savaş alanına çevirmişti.

Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında cami içinde ve dışında çıkan şiddet olayları devam ederken, cami içinde çok sayıda kişi ve yaralı bulunduğu bildirilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89