• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

İdris Baluken: Siz ateşe taparken Kürtler Müslümandı

İdris Baluken: Siz ateşe taparken Kürtler Müslümandı
Erdoğan'ın PKK’lilerin "Zerdüşt" olduğu imasına kızan BDP’li Baluken,"Siz ateşe taparken Kürtler Müslüman olmuştu" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü toplantısına 'Zerdüştlük' tartışması damga vurdu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu'nda, partisinin, Uludere'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili araştırma önergesinin görüşülmesi üzerine söz aldı. AK Parti milletvekillerinin olayı "trafik kazası, iş kazası" gibi gördüğünü iddia eden Tanrıkulu, "Sayın Başbakan başkasının tavuğu ölse özür dilerdi ama 34 yurttaşımızın ölümü ile ilgili 'özür dilenecek olay değil' dedi. Sayın Başbakan bütün Kürtleri aşağılayarak 'Zerdüşt' demedi mi? Sayın Başbakan değil miydi idam isteyen? Ama şimdi o barıştan yana oldu, biz barış karşıtı olduk" diye konuştu. Tanrıkulu, Uludere olayını protesto eden öğrencilerin cezalandırıldığını belirterek, AK Parti sıralarına yönelik, "Sizin yargınız onlara ceza verdi" dedi. 

PKK'LILARI BERTARAF ETMEK İÇİN SÖYLEDİ 

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açık bir şekilde konuşmasına rağmen Tanrıkulu'nun bunu farklı ifade ettiğini belirterek, "Sayın Başbakan Kürtler'e yönelik hiçbir zaman 'Zerdüşt' ifadesini kullanmamıştır. Sayın Başbakan o konuşmayı, PKK'nın yöneticilerinin, Kürtler'in geçmişte Zerdüşt olduğu, İslam dininin Kürtler'in inancıyla paralel olmadığı yönündeki ifadelerini bertaraf etmek adına yapmıştır. Terör örgütü yöneticileri bunu söylerken Sayın Başbakan buna şiddetle itiraz etti. Kürtler'in, İslamiyet'in gelişmesine önemli katkı sağladığını da söylemiştir" şeklinde konuştu.

İŞİ IRKÇILIĞA ÇEVİRİRSENİZ OLMAZ 

BDP Grup Başknvekili İdris Baluken, 'Zerdüştlük' tartışmasına değinerek, şunları söyledi:

"Başbakan o yaptığı yanlıştan geri adım attı. Zerdüştlük ile ilgili ne sizin ne Başbakan'ın hakaret etme hakkı yok. Evet Kürtler, milattan önce 2000'li yıllarda Zerdüştlük inancını yaşamışlardır ancak eğer Müslümanlık tartışmasına girerseniz, siz ateşe taparken Kürtler zaten Müslüman olmuştu. İşi ırkçılığa çevirirseniz oradan çıkamazsınız. Siz Müslümanlıkla ilgili kaygı besliyorsanız, ülkenin diğer taraflarına bakın. Kürtlerin farklı inançlara sahip bireyleri vardır. Bütün bu bireylerinin ortak kültürü vardır. Eğer Kürtlerin Müslümanlığı ile ilgili ırkçı yaklaşmıyorsanız Şeyh Sait'in mezarını neden Kürtlere vermiyorsunuz? Seyit Rıza'nın mezarını neden Kürtlere göstermiyorsunuz? Roboski'nin kanı ellerinizdeyken burada gelip Müslümanlık edebiyatı kimse bize yapmasın."

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89