• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

İdlib'de 4 asker hayatını kaybetti, 9 asker yaralandı

İdlib'de 4 asker hayatını kaybetti, 9 asker yaralandı
Türkiye, Suriye'nin İdlib bölgesine gönderilen takviye unsurlara Suriye hükümet güçleri tarafından ateş açılması sonucu dört askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) gece saatlerinde Suriye ordusunun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik top atışında bulunduğunu belirtti.

Bakanlığın açıklamasına göre Suriye ordusu İdlib’de kritik öneme sahip Serakib’e 3 kilometre kadar yaklaştı.

Bunun üzerine TSK, Serakib’de yeni kontrol noktası oluştururken, gece saatlerinde topçu ve füze atışları gerçekleştirildi.

Bakanlık, Suriye ordusu tarafından açılan topçu ateşi nedeniyle dört askerin yaşamını yitirdiğini, biri ağır dokuz askerin de yaralandığını duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

“İdlip’te çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1’i ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.”

Erdoğan: 30 ila 35 Suriyeli etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Ukrayna'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye bu saldırının cevabını vermiş durumda, vermeye devam ediyor" diyerek, "ilk belirlemelere göre "karşı taraftan 30 ila 35 Suriyeli etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan F-16'lar da dahil olmak üzere fırtına öbüsleri ve toplarla arazide MİT'in belirlediği noktaların atış altında tutulduğunu ve bu sabah 46 rejim hedefine 122 fırtına ve 100 havan mühimmatıyla atış yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız" şeklinde konuştu. 

Rus tarafı ile temaslar

Erdoğan, Suriye'de Beşar Esad rejimini destkleyen Moskova'ya da "burada muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum da söz konusu olmasın" diyerek, Türkiye'nin "bir taraftan şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmasının mümkün olmadığını" dile getirdi ve "bunun hesabını sormaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Rus tarafı ile temasların sürdüğünü belirten Erdoğan, bu süreçte istenen netice elde edilemezse kendi de muhatabıyla görüşeceğini ve "işin ciddiyetini" kendisine ifade edeceğini söyledi. Erdoğan Rus tarafı ile arazide "Generallerimiz sık sık görüşmeleri yapıyorlar. Bu görüşmelere dayalı olarak da operasyonlarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. (DW)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89