• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

İçişleri Bakanlığı’ndan HDP’ye saldırı açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan HDP’ye saldırı açıklaması
İçişleri Bakanlığı Adana ve Mersin’de HDP’ye yapılan saldırıların failinin aynı kişi olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı’ndan HDP binalarına yapılan saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, güvenlik görevlilerinin yaptığı çalışma sonucunda, bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van’dan gelerek Adana’ya yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Adana/Seyhan ve Mersin/Akdeniz HDP parti binalarında 18.05.2015 tarihinde saat 10.00 sıralarında el yapımı bombaların patlaması neticesinde 4 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanmış ve maddi hasar meydana gelmiştir.

Patlamalarla ilgili olarak güvenlik güçlerimiz tarafından soruşturmalar derhal ve titiz bir şekilde başlatılmış, yapılan çalışmalarda olayın çiçek saksıları içerisine gizlenmiş patlayıcı düzeneklerinin kullanılması neticesinde meydana geldiği anlaşılmıştır. Güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan yoğun ve titiz çalışmalardan; bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van İlimizden gelerek Adana İlimize yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir.”

‘DHKP-C ile irtibattan gözaltı’

Şahsın açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara İlinde yasadışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak 2911 sayılı Kanuna muhalefet ve kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul ilinde yasadışı sol bir örgüt (DHKP/C) faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır.

Şahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir.

Bu vesileyle olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

Davutoğlu: Daha önce DHKP-C’den tutuklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu da İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayla aynı anda konuya ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu, saldırının failinin geçtiğimiz yıllarda DHKP-C’den tutuklanan biri olduğunu iddia ederek, “Şimdi DHKP-C militanları, rahmetli savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettiklerinde CHP’lileri çağırmışlardı. CHP’nin Hatay birinci sırası, bu gruplarla, Esed zulmüyle rejimiyle ilişkili olan adamlar.

‘DHKP-C ile PKK bağlantısı var’

“Şimdi aynı şekilde DHKP-C ile PKK bağlantısı var. Aziz Sinoplular, oyunu görüyor musunuz? Bir taraftan bir terör örgütü mensubu böyle bir saldırı yapacak, arkasından AK Parti suçlanacak. İşte maskeler birer birer iniyor, maskeleri indireceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89