• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 8 °C

İçişleri Bakanı: Kamu görevlilerini teslim aldık

İçişleri Bakanı: Kamu görevlilerini teslim aldık
İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK'nin elindeki kamu görevlilerinin teslim alındığını ve aileleri ile görüştürüldüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK'nin elindeki kamu görevlilerinin teslim alındığını ve aileleri ile görüştürüldüğünü söyledi.

Muammer Güler, Vilayetler Evi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada "Saat 14.00 itibariyle kaçırılan kamu görevlileri Habur Gümrük Kapısı'nın karşısında bulunan Halil İbrahim Gümrük Kapısı'ndan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Şırnak Vali Vekili, Habur Mülki İdare Amiri, Silopi Kaymakamı, askeri yetkililer. Emniyet mensupları ve adli yetkililerin bulunduğu bir heyet tarafından teslim alındı. Habur tarafındaki mülki idare amirliği binasında aileleri ile buluşturuluyorlar." dedi.

"TELEFONDA GÖRÜŞTÜK"

Bundan sonraki süreçle ilgili kimlik ve adres tespitleri ile sağlık kontrolü yapılacağını belirten Güler, "Kendilerinin de bir kısmı ile telefonda görüşme imkanımız oldu." dedi.

Kamu görevlilerinin teslim edilmiş olmalarını insani bulduklarını söyleyen Güler, şöyle devam etti: "Teslim edilmesi aşamasında katkı verilen davranışları olumlu davranış olarak değerlendiriyoruz. Ama kaçırılmaları, getirilmiş olmaları ne kadar insani ise kaçırılmış olmaları da bir hak ihlalidir, insani değildir. Özgürlüğün kısıtlanmasıdır ve asla tasvip edilecek bir olay değildir. Asla tekerrür etmemelidir. Bu konuda çabaları gösteren siyasi partiler, vakıflar, sivil toplum örgütleri bundan sonrasında da bu terör eylemlerinin durması silahlı eylemlerin durması konusundaki çabaları da artırmalıdırlar. Bu insani çabayı gösterenler terörün de bitmesi konusunda çabalarını sürdürmelidirler. Ancak bu şekilde çözüm sürecine gerçek katkıda bulunulur. Ailelere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendileri en kısa yoldan evlerine ulaşmaları için gayret ediyorlar, intikalleri sağlanacak."

Kamu görevlilerinin, eski görevlerinde devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de Muammer Güler, "Elbette tabi şimdi askeri şahıslar onların tespitleri yapıldıktan sonra görevlerine iadeleri sağlanacak. Kaymakam adayı ve polis için benzer bir şey söz konusu." dedi.

Bir daha bu olayların tekrar etmemesini de dilediklerini kaydeden Muammer Güler, "Tabi ki ben işin insani boyutuyla ilgileniyorum eğer çözüm sürecine katkı verecekse bu konudaki katkının silahların bırakılması terör eylemlerinin sona erdirilmesi ve bunların tabi kınanması anlamında bir iyi niyet olarak devam ettirilmesi lazım. Çözüm sürecine ancak bu şekilde katkıda bulunulmuş olabilir." şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89