• BIST 9645.02
  • Altın 2418.204
  • Dolar 32.5836
  • Euro 34.728
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 2 °C

İbrahim Kaypakkaya'nın annesine soruşturma!

İbrahim Kaypakkaya'nın annesine soruşturma!
İbrahim Kaypakkaya'nın annesi ve kardeşleri mezar anmasına katıldıkları için şüpheli oldu. Anne Kaypakkaya: Mezara su döktüm, çiçek koydum bunun neresi suç.

İbrahim Kaypakkaya’nın annesi, oğlunun mezar anmasına katıldığı gerekçesiyle şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Anne Kaypakkaya ifadesinde çocuğunun mezarına gittiğini, mezarı suladığını ve çiçek koyduğunu belirterek “Bunun neresi suç” diye sordu.

68 kuşağının sembol isimlerinden İbrahim Kaypakkaya her yıl olduğu gibi 18 Mayıs 2012 tarihinde Çorum’un Sungrul İlçesine bağlı Karakaya köyünde bulunan mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Anmaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile İbrahim Kaypakkaya’nın Annesi Şükran Kaypakkaya, kardeşi Ali Ekber ve İbrahim Kaypakkaya da katıldı. TMK 10. Madde ile görevli Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı anmaya katılan ve aralarında CHP yöneticilerinin de bulundu 131 kişi hakkında “terör örgütü propagandası yapmak ve suçu ve suçluyu övmek” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

ANNE VE KARDEŞLERDE ŞÜPHELİ

Soruşturma kapsamında oğlunun mezarını ziyaret eden Anne Şükran Kaypakkaya ile Kardeşler Ali Ekber ve İbrahim Kaypakkaya’da şüpheli sıfatıyla yer aldı. Anne Şükran Kaypakkaya, Samsun Savcılığının sürdürdüğü soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde Ankara Adliyesine gelerek talimatla ifade verdi. Anne Kaypakkaya’nın ifadesini TMK 10. Maddesi görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer aldı.

SİZ MEZARLIĞA GİTMİYOR MUSUNUZ

Savcının, “Köye giderek mezar anmasına katıldınız mı” sorusuna Anne Şükran Kaypakkaya, “Çocuğumun mezarına giderek su koydum, devlet aleyhine slogan atmadım. Sizinde anneniz vardır, ölüleriniz vardır. Siz gitmiyor musunuz yakınlarınızın mezarlarını ziyaret etmeye. Bu yaşta çocuğumun mezarına gittiğim için mahkeme kapılarında dolanmak zorunda kalıyorum. Bu bana çok ağır geliyor. Çocuğumun mezarına gitmeye devam edeceğim” yanıtını verdi.

BUNUN NERESİ SUÇ

İfade işlemi ardından Radikal’e konuşan Anne Kaypakkaya, mezar anması sırasında Jandarma’dan izin almak zorunda kaldıklarını ifade ederek “İbrahim’in mezarının bulunduğu yerde kocaman bir jandarma karakolu var. Karakoldan izin alıp gidiyorum. Mezara gittim, su döktüm, çiçeğimi koydum. Annelik duygularım kabardı ağladım. Bunun neresi suç, 68 yaşında bir kadınım. Hasta yatağımda kalkıp gelip buralara getirdiler” dedi.

MEZARA GİTMEYE DEVAM EDECEĞİM

Anne Kaypakkaya, oğlu İbrahim Kaypakkaya’nın mezarını ziyaret etmeye gideceğinin altını çizerek “Bu baskılar beni panik hastası, şeker hastası yaptı. Bir mezar ziyareti yasaklanabilir mi. Mezar anmasına katılanlar birer konuşma yaptı. İbrahim’in mezarına yine gideceğim. Zaten 7 ay önce eşim Ali Kaypakkaya hayatını kaybetti ve ‘beni İbrahim’in yanına gömün’ demişti. Eşimin de mezarı orada bulunuyor. Çok baskıya maruz kaldık ailecek. Hakaretlere maruz kaldık. Evladım İbrahim bir düşünce suçluydu. Ancak çocuğum öldürüldü” diye konuştu.

SOYADIMIZDAN DOLAYI BASKI GÖRDÜK

Soruşturmada şüpheliler arasında yer alan Kardeş Ali Ekber Kaypakkaya, “Her yıl gidiyoruz mezar anmasına. Jandarma mezar anmasına katılanlar kimliklerini topluyor. Suç unsuru bir durum söz konusu olmuyor. Tabii ki ailesi olarak onun mezarını ziyaret etmeye devam edeceğiz. Soyadımızdan dolayı baskılara maruz kaldık. Eşim bu nedenle işinden atıldı” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89