• BIST 9306.61
  • Altın 4240.062
  • Dolar 39.66
  • Euro 46.01
  • İstanbul 27 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 30 °C
  • Berlin 17 °C

Hüda-Par ilçe başkanı kaçırıldı

Hüda-Par ilçe başkanı kaçırıldı
Hür Dava Partisi Diyarbakır Dicle İlçesi Başkanı Ercan Alpaslan, silahlı bir grup tarafından kaçırıldı.

Hüda-Par Diyarbakır Dicle İlçesi Başkanı Ercan Alpaslan, silahlı bir grup tarafından kaçırıldı.  

Alparslan akşam saatlerinden Dicle ilçesinin Yokuşlu mevkiinde kaçırıldı. Kendisine ait minibüsü ile işinden evine dönen Alpaslan’ın önü silahlı bir grup tarafından kesildi. Grup araçtan indirdikleri Alpaslan’ı yanlarına alarak kaçtı. Güvenlik güçleri Alpaslan’ın yakalanması için çalışma başlattı. Parti yönetimi olaydan PKK’yi sorumlu tutuyor.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde de, yerel seçimlerde Hüda-Par adına seçim çalışması yürüten eski muhtar ve köy korucusu Mehmet Uğurtay, aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

Mayıs ayının ortalarında Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kıyı köyünü basan PKK’liler, Hüda-Par üyesi bir kişiyi kaçırmak istemişti. Köylüler direnince ateş açan grup, 3 kişiyi yaralamıştı. 

İlçe başkanının PKK'liler tarafından kaçırıldığını öne süren Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Alparslan'ın serbest bırakılması için BDP'ye çağrıda bulundu.

Yapıcıoğlu, "Dicle ilçe başkanımız terör örgütü tarafından kaçırıldı. BDP'ye çağrım; ilçe başkanımızı bir an önce kılına zarar gelmeden serbest bıraksınlar. Aksi takdirde bunun sorumluluğunu taşıyacaklardır" ifadelerini kullandı. (Al Jazeera-Ntv)

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Fırat29 Mayıs 2014 Perşembe 22:38Hizbo şeytanlar

      Terör örgütü diyene bak! İşidci alçakları destekleyen onların askerlik şubesi gibi çalışan kim? 90 yıllara girmiyorum daha hatırlayan bilir. Sen önce üzerindeki kanı temizle maske takmış katliamcı

      Yanıtla (0) (0)
    • mêr nezan30 Mayıs 2014 Cuma 01:03her yer katliam

      Kurde vuran vurana. Gel gör ki kurd de kurde vuruyor. Olacak is mi bu?

      Yanıtla (0) (0)
    • araf30 Mayıs 2014 Cuma 10:06yahudi uşakları...

      Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; büyük harflerle yazılan, hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89