• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Hrant Dink'i yazan gazeteciye kurşun gönderdiler

Hrant Dink'i yazan gazeteciye kurşun gönderdiler
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Arslan'ın ofisine gönderilen paketi ve içindekileri tek tek inceledi.

"Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu'nun Şifreleri" adlı kitabın yazarı Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'a içinde 4 Kalaşnikof mermisi ile Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın beyaz beresine benzeyen bir bere bulunan paket gönderildi. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Arslan'ın ofisine gönderilen paketi ve içindekileri tek tek inceledi. Yapılan araştırmada kargonun, Yozgat'ın Yerköy ilçesinden gönderildiği belirlendi. Yaklaşık 3 saatlik incelemenin ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kitabı, 18 Ocak'ta raflardaki yerini alan Arslan'ın sürekli tehdit telefonları aldığı öğrenildi.

Hrant Dink cinayetine ilişkin kitabı yayımlandığı andan itibaren tehdit içerikli telefonlar almaya başladığını açıklayan Adem Yavuz Arslan, dün akşam gelen paketle doğrudan bir mesaj aldığını kaydetti. Beyaz bir bere ve Kalaşnikof mermileriyle "Seni de Hrant Dink gibi vururuz" mesajı verildiğini ifade eden Arslan, "Kargo paketinin üzerinde Hamide Gül Çakır yazıyordu. Yozgat Yerköy'den gönderilmiş gözüküyordu. Terörle Mücadele ekipleri dün akşam gerekli çalışmaları başlattı. Ancak ne postalayan bulunabilecek ne de o kargo şirketinin güvenlik kamerası çalışıyor olacaktır!" diye konuştu.

Arslan sözlerine şöyle devam etti: "İşin garibi bu olayın meydana geldiği gün biz Başbakan Erdoğan ile Ukrayna yolunda Hrant Dink cinayetini konuşmuştuk. Başbakan Erdoğan tetikçileri yakaladıklarını ama perde arkasındakilere ulaşamadıklarını anlatmıştı. Önemli olan da ana kumandadakiler demişti. Sanki birileri bu açıklamayı teyit etmek istermişçesine kitabın yazarına beyaz bere ve Kalaşnikof mermileri yolluyorlar. Demek ki kitap doğru noktalara işaret ediyor. Demek ki kitap, cinayetin arkasına ışık tutuyor. Doğru iz üzerinde yoğunlaşmışım demektir. Yoksa bu kadar rahatsızlığa neden olmazdı."

Bu durumun oldukça can sıkıcı olduğunu dile getiren Arslan, "Bir gazeteci cinayetini aydınlatmaya çalışıyorsunuz. Tehditlerden önce bazı meslektaşlarınızın acımasız linç girişimlerine muhatap oluyorsunuz. Ardından da beyaz bere ve mermi yolluyorlar. Bu mesajın ne anlama geldiğini bilecek donanımdayım. Ama şunu da biliyorum. Allah'ın verdiği canı ancak O alacaktır. İnancım gereği de 'ecel tektir değişmez'. Dink'i koruyamayan devlet beni de koruyamayacaksa diyecek bir şey yok." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89