• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

Hrant Dink de cuntanın hedef listesinde

Hrant Dink de cuntanın hedef listesinde
Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen Balyoz davası delilleri içinde çıkan 'hedef' listesinde şok isimler yer alıyor.

Operasyon Timleri ve Görevleri' belgesinde, Hrant Dink'ten Fener Rum Patriği Bartholomeos'a, Nazlı Ilıcak'tan Fehmi Koru'ya, Toktamış Ateş'ten Mehmet Altan ve Taha Akyol'a pek çok aydın, yazar ve sivil toplum lideri var. Hrant Dink'in 'Orak' operasyonu ile devre dışı bırakılması hedeflenmiş. J.Kur. Bnb. Hanifi Yıldırım imzalı operasyon belgesi, darbe için engel teşkil eden aydınlar ve kanaat önderlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Belgede hangi kişiye hangi subayın operasyon yapacağı bile belirlenmiş. Operasyon isimleri, operasyonu yapacak personel ile hedefteki isimler ayrıntılı olarak yer alıyor. 'Orak' operasyonunda 'darbe karşıtı Ermeni basını' hedef listesinde yer alıyor.

Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen delillerin içinde çıkan 'hedef' listesinde şok isimler yer alıyor. 'Operasyon Timleri ve Görevleri' belgesindeki hedefler arasında Hrant Dink'ten Fener Rum Patriği Bartholomeos'a, Nazlı Ilıcak'tan Fehmi Koru'ya, Toktamış Ateş'ten Mehmet Altan ve Taha Akyol'a kadar pek çok aydın, yazar ve sivil toplum lideri var. Belgelerde Hrant Dink'in 'Orak' operasyonu ile devre dışı bırakılması da hedef olarak sunuluyor.

Hrk. Asyş. ve Eğt. Ş.Md. J.Kur. Bnb. Hanifi Yıldırım imzalı operasyon belgesinin, darbe için engel teşkil eden aydınlar ve kanaat önderlerinin nasıl gözaltına alınacağını belirleme amacıyla hazırlandığı iddia ediliyor. Belgede hangi isme, hangi subayın katılacağı operasyonun yapılacağı bile belirlenmiş. 'Sakal' operasyonu kapsamında 'gayrimüslim cemaat önderi ve işadamları' tek tek sıralanıyor. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mutafyan ve Katolik cemaatleri Ruhani Genel Sekreteri Maroviç'in ismi zikrediliyor. 'Orak' operasyonunda 'darbe karşıtı Ermeni basını' da listelenmiş. Bu kapsamda; Etyen Mahçupyan, Sevan Nişanyan ve elim suikasta kurban giden Hrant Dink 'hedef' listede bulunuyor. 'Yumruk' operasyonu ise 'darbe karşıtı aşırı sağ kesim'i hedeflemiş; Nazlı Ilıcak, Ahmet Taşgetiren, Ali Bulaç ve Fehmi Koru bu listede yer alıyor. 'Darbe karşıtı aşırı sol kesim' için ise 'Kürek' operasyonu planlanmış. Burada Toktamış Ateş, Hasan Cemal, Cüneyt Ülsever var. 'Darbe karşıtı liberaller' olarak zikredilen Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Mehmet Barlas ve Taha Akyol'a dönük operasyona da 'Testere' ismi verilmiş.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89