• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

HPG'den 'çocukların kaçırıldığı' iddiasına sert yanıt

HPG'den 'çocukların kaçırıldığı' iddiasına sert yanıt
HPG, "çocukların kaçırıldığı" yönündeki iddiaların psikolojik savaş ürünü olduğunu belirterek, bazı ailelerin bu oyuna alet edildiği tepkisinde bulundu.

HPG, "çocukların kaçırıldığı" yönündeki iddialara yanıt geldi.

HPG'nin açıklaması şöyle:

"Sömürgeci Türk devletinin, Önder Apo'nun geliştirdiği demokratik çözüm sürecine olumlu bir cevap vermemesine tutum olarak son dönemde Kürdistan gençliğinin gerilla saflarına katılımı yoğunlaşmıştır. Bu katılımların önüne geçemeyen Türk Psikolojik Savaş Dairesi bazı aileleri kullanarak Kürdistan gençliğinin katılım hızını düşürmeye ve katılımları muğlaklaştırmaya dönük çabalar sergilemektedir. Bunun için bir kesim aileyi kandırarak “çocukları kaçırılan aileler” adı altında kendi oyununa alet etmektedir.

Her şeyden önce belirtiyoruz ki, PKK’nin gerilla saflarına katılan herkes gönüllü bir biçimde kendisi katılmaktadır. Gönüllü olmaması durumunda zaten bir kişiyi saflarımızda tutmamız mümkün değildir. Bu nedenle şimdiye kadar hiç kimse kaçırılmamıştır, katılan herkes gönüllü ve kendi öz iradesiyle katılmaktadır.

Ayrıca saflarımıza katılım yaş sınırı bellidir. Yaş sınırı konusunda Merkez Karargah Komutanlığımızın uluslararası kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar mevcuttur ve bu anlaşmalar bizim için geçerlidir. Bundan dolayı yaş sınırına uymayanlar, birileri istediği için değil, hareketimizin kararıyla geri gönderilmektedir. Ancak bu da herkes için geçerli bir husus değildir. Çünkü, çok iyi bilinmektedir ki, Türk sömürgeci devleti küçük yaştaki bir çok çocuğumuzu cezaevlerinde çürütmekte ve tecavüze kadar varan insanlık ve ahlak dışı uygulamalara tabi tutmaktadır. Kendileri için bu biçimde tehlikeler bulunan ve saflarımıza gelen bir kısım genci geri göndermemiz, kendileri için bir çok felakete yol açılmasına vesile olacaktır. Bu yüzden bu gençleri geri göndermeyi değil, savaş dışı alanlarda eğitmeyi esas almaktayız. Yaş sınırına uymayan herhangi bir kimsenin tarafımızdan savaşa sokulması zaten söz konusu değildir.

AKP'nin ve istihbarat teşkilatlarının desteğinde geliştirilen bu senaryonun herhangi bir sonuç vermeyeceği açık ortadadır. Tüm yurtsever ailelerimiz, Özel Harp Dairesinin Psikolojik Savaş taktikleriyle gerillaya katılımı kırmak üzere tertiplediği bu yeni oyuna karşı uyanık olmalı ve hiç bir ailemiz bu oyuna alet olmamalıdır. Herkesi bu konuda yürütülen karalama propagandasına karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz."

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89