• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

'Hocam bir emriniz olursa beklerim'

'Hocam bir emriniz olursa beklerim'
Mehmet Haberal'ın CHP'den milletvekili adayı olmasının yankıları sürerken, iddianameye giren bir telefon görüşmesi Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki ısrarına ışık tutuyor.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın CHP'den milletvekili adayı olmasının yankıları sürerken, iddianameye giren bir telefon görüşmesi Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki ısrarına ışık tutuyor. Yerel seçimler öncesinde yapılan görüşme Haberal'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması için bizzat devreye girdiğini gözler önüne seriyor.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal'ın parti içinden yükselen tepkilere rağmen CHP'den aday yapılmasının şifresi üçüncü iddianamede yer alan telefon görüşmesinde gizli. Üçüncü iddianameye giren 19.3.2009 tarihli telefon görüşmesi, Başkent Üniversitesi Rektörü ve Kanal B Televizyonu sahibi Mehmet Haberal ile o dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimler öncesinde yaptığı işbirliğini gözler önüne seriyor.

Star gazetesinin haberine göre görüşmede Haberal'ın, Kılıçdaroğlu'na "Çok çok ciddi bir performans gösteriyorsunuz. Siz orada çalışıyorsunuz, biz de burada. Hakikaten bu iş olacak, görevimizi yapmış olacağız. Ülkemiz bize dünden çok daha fazla ihtiyaç duyuyor." diyor. Kılıçdaroğlu da, "Hocam özellikle de size. Çalıştığınıza kesinlikle inanıyorum. Emriniz olursa beklerim." karşılığını veriyor.

Söz konusu görüşme, Başkent Üni-versitesi'nin televizyonu Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru ile Kılıçdaroğlu arasında geçen diyalogları yeniden gündeme getirdi. Telefon konuşmasının yapıldığı gün Kılıçdaroğlu, Haberal'ın sahibi olduğu Kanal B'de Genel Yayın Yönetmeni Osman Nahit Duru'nun yönettiği Yerel Seçim 2009 Özel Programı'nın konuğuydu. Programdan sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda konuşan Haberal, tebrik ediyor ve iletilen sorulardan birinin kendisine ait olduğunu söylüyor. Aynı gün programdan önce Kılıçdaroğlu ile Nahit Duru aracılığıyla bir görüşme yapan Haberal, seçim performansı için kendisini kutluyor. Kılıçdaroğlu, "Sağ olun hocam, bir emriniz olursa beklerim hocam." derken, Haberal, "Estağfirullah, ricam olur, başarılar diliyorum." ifadelerini kullanıyor.

Bu gizli işbirliğini Nahit Duru, sehven ifşa etmişti. Program arasında kamera ve mikrofonların açık olduğunu unutan Duru, "Haberal bana şu talimatı verdi. Dedi ki ne yaparsan yap... Ne yaparsan yap... Bunların (AK Parti'nin) oyunu azaltacak, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana'nın oyunu artıracak ne puştluk biliyorsan hepsini yap dedi." itirafında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu da Duru'ya, "Evet, evet" diye cevap vermişti. Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen skandal diyalog şöyle:

Nahit Duru: Size 1,5-2 dakikalık bir haber ayırsalardı. O Doğan Grubu da dahil... Şu anda siz kafa kafaya gelmiştiniz.

Kemal Kılıçdaroğlu: Evet...

Duru: Önümüzde daha bir hafta-10 gün zaman var. O süre içerisinde de geçerdiniz ama bunlar puşt. Çok ciddi söylüyorum.

Kılıçdaroğlu: Tabii... Tabii...

Duru: Ve çok üzülüyorum şimdi, Haberal... Haberal... Bana şu talimatı verdi. Dedi ki ne yaparsan yap... Ne yaparsan yap...

Kılıçdaroğlu: Evet...

Duru: Bunların (AK Parti'nin) oyunu azaltacak, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana'nın oyunu artıracak ne puştluk biliyorsan hepsini yap, dedi. Dedim ki hocam, yani biz tabii bu adamlarımızı çıkaracağız ama esas Saadet'i (SP) çıkarmak lazım. Niye dedim? Dedim, bunlardan CHP'ye oy 1 gidecekse Saadet'e 3 gitme ihtimali var.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89