• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

Hilmi Özkök'e Ağır Suçlama

Hilmi Özkök'e Ağır Suçlama
Hakkında yakalama emri çıkartılan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, avukatları aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Doğan, ifadesini alan ve soruşturma dosyasındaki görevinden önceki gün alınan Savcı Bilal Bayraktar hakkında şok suçlamada bulundu. Doğan, açıklamasında “Sayın Bilal Bayraktar özel yetkilerle donatıldığı mevcut görevlendirmeden 2009 yılının adil tatilinin başladığı gün haberdar edildiğini ve tatile çıkamadığını ifade etmiştir. Bildiğim kadarıyla Sayın Bayraktar o günden bu güne kadar geçen sürede, sadece Balyoz ile hemhal olmaktadır. Anlaşılan önceki savcılar ellerindeki belgelerden bir şeyler üretmekte yetersiz kalmıştır" dedi.

İDDİALARI YALANLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “Balyoz Güvenlik Harekat Planı" soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve GATA’da tedavi altında bulunan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, avukatları aracılığı ile yazılı açıklama yaptı.

“Balyoz Güvenlik Harekat Planı iğrenç bir tezgah olduğunu öne süren Emekli Orgeneral Çetin Doğan, söz konusu planın 2 Aralık 2002 tarihine taşınmasına rağmen, 2005-2007 döneminde yazılan yazılardan kopyalandığını ve aynı dönemde meydana gelen gelişmelerden ilham alınarak yazıldığını belirtti. Doğan, savcılığın soruşturma dosyası üzerindeki kısıtlama kararının kalkmasından sonra ortada Balyoz'un hiçbir dayanağının kalmayacağını iddia etti.

Doğan, söz konusu belgelerin üzerinde sonradan rötuş yapıldığını ileri sürerek, “Balyoz Güvenlik Harekat Planıönın kesinlikle 1. Ordu’dan çıkmadığını da kaydetti. Doğan, bazı medya organlarında yer alan haberlerde bavul dolusu kozmik belgelerin 2002-2003 döneminde 1. Ordu Karargahı’ndaki görev yapmış bir subayın çalıştığı dönemde kozmik bürodan çıkarıldığı iddialarını doğru olmadığını ve bunun akla ve mantığa aykırı olduğunu anlattı. Doğan ayrıca “Balyoz Güvenlik Harekat Planı'na ilişkin belgelerin medya aracılığı ile değil daha önceden savcılara iletildiğini ifade etti.

SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Adliye çıkışında bir açıklama yapan Avukat Celal Ülgen ise, Doğan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Avukat Ülgen, Çetin Doğan ile ilgili doktorların yoğun bir çalışma sürdürdüklerini ve Doğan'ın rahatsızlığının devam ettiğini belirterek, “Sağ bacaktaki duyu kaybı, uyuşma ve acı devam ediyor. Doktorlar öncelikle bu ağrı ve acıyı giderip gideremeyecekleri konusunda çalışıyorlar. Gideremeyecekleri anlaşıldığı taktirde de zorunlu ameliyat gerçekleşecek" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89