• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Heyet Habur'u geçti Tuncel'in geçişine izin yok!

Heyet Habur'u geçti Tuncel'in geçişine izin yok!
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, yurt dışı yasağı olduğu gerekçesiyle heyetten çıkarıldığı öğrenildi.

PKK'nin elinde bulunan asker ve kamu görevlilerini teslim almak için yola çıkan heyet Habur Sınır Kapısı'na ulaşırken, heyet içerisinde yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, yurt dışı yasağı olduğu gerekçesiyle heyetten çıkarıldığı öğrenildi. Tuncel, bir milletvekilinin çalışmalarının bu şekilde engellenmesinin Türkiye'deki durumu gözler önüne serdiğini kaydetti.

Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesi ile Şırnak, Van ve Muş'ta çeşitli tarihlerde PKK'lilerce alıkonulan asker ve kamu görevlilerinin serbest bırakılması için oluşturulan heyet, sabah saatlerinde Habur Sınır Kapısı'na geldi. Sınır kapısındaki pasaport işlemlerinin ardından Erbil'e (Hewler) geçecek olan heyetin alıkonulan asker ve kamu görevlilerini ne zaman ve nerede teslim alacağı henüz netlik kazanmazken, heyette yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in yurtdışı yasağı olduğu gerekçesiyle heyetten çıkarıldığı öğrenildi. BDP milletvekilleri Hüsamettin Zenderlioğlu, Adil Kurt, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'ın içinde bulunduğu heyet işlemlerini tamamladıktan sonra Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçti.

44163

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bizzat ismini zikrettiği ve heyette yer aldığını belirttiği BDP'li vekil Tuncel'in sınır kapısında geçişine izin verilmemesine ilişkin DİHA'ya kısa bir değerlendirme yapan Tuncel, bir milletvekilinin çalışmalarının bu şekilde engellenmesinin bile Türkiye'deki durumu gözler önüne serdiğini ifade etti. Sorunun çözülmesi için uğraştıklarını ancak bir türlü çözülmek istenmediğini ifade eden Tuncel, daha önce bu yurt dışı yasağının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne de başvurduklarını ama netice alamadıklarını hatırlattı. Heyetteki diğer arkadaşlarının sınırı geçtiğini kaydeden Tuncel, "Netice itibariyle heyette yer alan diğer arkadaşlarımız gitti bugün muhtemelen görüşme gerçekleşmeyecek. Yarın itibariyle bu koşullar gerçekleştirildikten sonra görüşme gerçekleşecek ve kamu görevlilerinin ailelerine kavuşması için teslim alınacak" dedi.

Ailelerin de Habur'a geldiğini söyleyen Tuncel, yarın akşam üzeri teslim alınan kamu görevlilerinin Habur'dan geçiş yapabileceğini söyledi.

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 6 yıldır yargılandığı davada geçtiğimiz yıl İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 8 yıl 9 ay hapis cezası almış, mahkeme Tuncel hakkında verilen cezanın infazından sonra denetimli serbestlik hükmünün uygulanmasına karar vererek, yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89