• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Hewler'de gösteri alarmı!

Hewler'de gösteri alarmı!
Süleymaniye’de yaşanan şiddetli protesto gösterilerinin ardından bugün de Hewler’de gençler eylem çağrısında bulundu.

Süleymaniye’de yaşanan şiddetli protesto gösterilerinin ardından bugün de Hewler’de gençler eylem çağrısında bulundu. Kentte güvenlik güçleri alarma geçirildi, kente giriş çıkışlar yasaklandı ve üniversitelerde tatil kararı alındı.

Kürdistan Parlamento Başkanı Kemal Kerküki’nin halkın gösteri yapma hakkı olduğunu söylemesi ardından, Serdeşt Osman Grubu bir bildiri yayınlayarak Hewler’de bugün eyleme çağırdı.

25693

HEWLER’E GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Hükümetin taleplerine cevap vermemesi halinde meydanlara çıkacakları uyarısında bulunan grup, halktan yolsuzluk ve adaletsizliklere karşı seslerini yükseltmesini istedi. Bu bildiri ardından, Hewler’in her köşesine asayiş ve peşmerge güçleri konuşlandırıldı. Hewler’e giriş ve çıkışların da yasaklandığı bildirildi.

25690

ÜNİVERSİTELER KAPATILDI

Olağanüstü güvenlik tedbirlerine paralel olarak Hewler’deki Selahaddin Üniversitesi ile Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer üniversitelerde tatil ilan edildi. Eğitim Bakanlığı henüz bir açıklamada bulunmadı ancak bugün rektörlerin öğrencilere okulun 1 Nisan’a kadar tatile girdiğini söylediği öğrenildi. Bu kararın, Hewler’de gençlerin eyleme çağrıldığı bir sırada alınması dikkat çekti.

25694

TALABANİ NEDEN SESSİZ

Sivil ölümlere ilişkin hükümet sessizliğini korurken, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin de olaylara konusunda açıklamada bulunmaması dikkat çekti. Bölge Başkanı Mesut Barzani ise Atlantik Barış Ödülü’nü almak için İtalya’ya gitmişti. Parlamentoda yapılan olağanüstü oturumda Barzani ve Talabani’nin ülkelerine dönmeleri istendi.

25695

EN AZ 4 ÖLÜ, ONLARCA YARALI

Süleymaniye’de 16 Şubat günü bir kişinin bedenini ateşe verme girişimiyle “adaletsizlik” ve “yolsuzluklara” karşı başlayan protesto gösterileri yayılıyor. Süleymaniye merkezde yaşanan gösterilerde bazı kaynaklara göre 3, bazılarına göre de 5 kişi hayatını kaybederken, en az 110’u aşkın kişi yaralandı.

22 ve 23 Şubat günü Halepçe’deki protesto gösterilerinde ise bir polis hayatını kaybetti, 40 dolayında kişi de yaralandı. Yetkililer eylemcilerin ateş açtığını ileri sürerken, eylemciler de silahlarının olmadığını, sözkonusu polisin, diğer güvenlik güçlerinin silahından çıkan kurşunla vurulduğunu söylediler. Ölümlere ilişkin hükümet resmi bir açıklamada henüz bulunmadı.

IRAK GENELİNDE EYLEM

Öte yandan 25 Şubat günü tüm Irak genelinde eylem yapılacağı yönüne duyurular yapılıyor. “Öfke Günü” olarak adlandırılan Cuma günü eylemlerine katılım çağrıları yapıldı. (ANF)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89