• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 13 °C

Hesabınızı Başbakan ödedi

Hesabınızı Başbakan ödedi
Arap ülkelerine ticaret yapan Türk işadamları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı ve Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıdan sonra yakın ilgiyle karşılanıyor.

Suudi Arabistan lokantalarında "Hesabınızı Başbakan ödedi" denirken, Mısırlı taksicilerin Türklerden ücret almaması dikkat çekti

Ticaret için Arap ülkelerine giden Türk iş adamlarının, Türkiye ile Arap ülkeleri arasında gelişen iyi ilişkiler sayesinde yakın ilgi ve sevgiyle karşılaştıkları bildirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl 'Davos Zirvesi'nde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile arasında geçen diyaloğun ardından Arap ülkelerindeki 'Türkiye sempatisi' artmaya başladı.

DAVOS'TAN MARMARA'YA

Türk diplomatların Arap ülkelerine ziyaretiyle gelişen ilişki, serbest ticaret anlaşmalarının yanı sıra Mavi Marmara yardım gemisine yönelik İsrail'in gerçekleştirdiği müdahaleyle Türkiye'nin Arap ülkelerindeki imajını daha da iyi noktalara taşıdı. Arap ülkelerine giden Türk iş adamları, özel ilgiyle karşılanmaya başladı.

İŞADAMLARINA YAKIN İLGİ

Gelinen noktada Arap dünyasında Türkiye'ye ve Erdoğan'a gösterilen ilgi, Arap ülkelerine giden iş adamlarında da ilginç anılar yaşamalarına neden oluyor. Arap dünyasıyla sıkı bir ticari ilişkinin bulunduğu Mersin'de ticari faaliyetlerini sürdüren iş adamları, bu ülkelerde ulaşım için kullandıkları taksiden, yemek için gittikleri lokantaya kadar birçok yerde özel ilgiyle karşılaştıklarını belirtiyor. Türk Arap İş adamları Derneği Başkanı (TURAB) Doğan Narin, mesleği gereği ve derneğin faaliyetleri kapsamında sık sık hemen her Arap ülkesine seyahat ettiğini söyledi.

Seyahat sırasında özellikle son aylarda yoğun şekilde sadece Türk vatandaşı olmalarından dolayı ilgi ve sevgi gördüklerini belirten Narin, işadamlarının dönüşlerinde tebessüme neden olan en az bir anıyı da beraberlerinden getirdiklerinin altını çizdi.

TAKSİCİ DİZİ HAYRANI

Mısır'da ulaşımı taksiyle karşıladıklarını anlatan Narin, buradaki diyalog sırasında ise şoförün aslında bir Türkiye hayranı olduğunu öğrendiğini belirtti. Narin, 'Taksici Türk dizisi hayranıydı. En yakın zamanda Türkiye'de tatil yapmak istediğini anlatan şoför, ülkemizin pahalı olup olmadığını, tatil için ne kadar bütçe ayırması gerektiğiyle ilgili soru sormaya başladı' dedi.

Tatlılarınız bizden olsun

Mısır'a düzenlenen bir gezi sırasında yaşadıklarını anlatan Narin, 'Bazı arkadaşlarımla yemek için bir lokantaya gittiğimizde, siparişlerimizi verdik ve daha sonra çalışanlarla sohbet etmeye başladık. Türk olduğumuzu öğrenen personel, Türkiye'ye olan hayranlığını dile getirdi ve diğer müşterilere oranla daha fazla yakınlık gösterdi.

Çıkarken ise tatlı için ücret almadılar. Yani artık Arap ülkelerinde sadece Türkiye vatandaşı olmamızdan kaynaklanan ikramlarla bile karşılaşıyoruz' diye konuştu. Gittikleri yerlerde Türk işadamlarına yoğun ilgi gösterildiğini belirten Narin, bölge insanının yaklaşımında siyasi eylemleri ekonomiyi de derinden etkilediğinin altını çizdi.

Yedik, içtik, çıktık

Dünyanın çeşitli ülkelerine bakliyat ihracatı yapan iş adamı Engin Tan Narin ise, geçtiğimiz ay Suudi Arabistan seyahati sırasında, başından geçen olayı şöyle anlattı: 'İş görüşmesi için gittiğimiz bir lokantada yemek yedikten sonra, hesabı istedik. Ancak bir süre sonra yanımıza gelen garson hesabın ödendiğini söyledi. Hesabı kimin ödediğini merak edince, kasaya gidip yetkili ile görüştük. O da bize ısrarla 'hesabınız ödendi' dedi. Fakat daha sonra peş peşe yönelttiğimiz, 'İyi ama kim ödedi?' sorusuna karşılık, 'Başbakanınız hesabı Davos'ta ödedi. Sizden para almayacağız' dedi. Lokantadan hiç hesap ödemeden ayrıldık. Bu şekilde karşılanıyor olmak kendimizin farkı olduğu hissine kapılmamıza neden oldu" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89