• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Herkesin İmralı heyeti kendisine!

Herkesin İmralı heyeti kendisine!
İmralı’ya gidecek heyet için 10’a yakın BDP’linin adı geçiyor. Ancak adaya ziyaret ise bir türlü gerçekleşmiyor. BDP, bu duruma tepkili.

İmralı sürecinde ikinci ziyarete izin verildiğine ilişkin haberler gerek hükümet gerek BDP tarafınca doğrulanmadı.

İmralı’ya yapılan ziyaretin ardından ikinci görüşmeye kimin gideceği tartışmaları sürerken, ziyaretin gerçekleşeceğine dair henüz doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor. İmralı’ya gidecek heyet için; BDP Eşbaşkanları Gültan kışanak ve Selahattin Demirtaş, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Sakık, Adil Kurt isimlerinden oluşan çeşitli kombinasyonlar tartışılıyor ancak hâlâ İmralı’ya bir heyet gitmiş değil. BDP ise, adaya gönderilecek heyette kendi yönetiminden isim olmasında diretiyor ve aksi durumda heyeti veto etmeyi düşünüyor.

Dün bazı gazetelerde, hükümet ile BDP arasında yaşandığı varsayılan krizin çözüldüğü ve İmralı’ya gidecek heyette ilk ziyareti yapan Ahmet Türk ve Ayla Akat’ın yanı sıra, geçen sürede Başbakan Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığı belirtilen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın yer alacağı haberleri yer aldı. Aynı haberlerde, ziyaretin birkaç gün içinde gerçekleşeceği öne sürüldü. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bu konuda kendilerine iletilmiş bilgi olmadığını açıklarken, hükümet cephesinden de ikinci heyete izin haberini doğrulayan çıkmadı.

İzin çıktığında açıklarız

BDP’nin Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, haberlerle ilgili Taraf ’ın sorularını yanıtladı. Beştaş, ikinci heyetin belirlendiği yönünde bir bilginin dün itibariyle kendilerine ulaşmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Eş Başkanımızın yaptığı açıklamayı aşan bir bilgi yok elimizde. Yetkilyi başkanlarımızın MYK’mızın açıklaması olmadıkça da bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Bu konu üzerinde uzun süredir ciddi spekülasyonlar yapılıyor. Biz, konunun iki tarafından biriyiz ama, bize dair söylenen haberleri biz de gazetelerden öğreniyoruz. Böyle bir gelişme varsa bunu parti yetkili kurullarının bilmemesi olanaksız. Konuştuğumuz saat itibariyle bu konuda yeni bir bilgi-haber yok. Yeni bir gelişme olduğunda da konunun hassasiyeti dikkate alındığında paylaşmamız gerekenleri kamuoyuyla paylaşırız, bundan geri durmayız. Ayrıca biz; gerek partimiz gerek grubumuz adaya gidecek heyetin isimler bazında tartışılmasını da doğru bulmuyoruz, çünkü sürece zarar veriyor.”

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gazetecilerin İmralı sürecine ilişkin sorularına; "çözüm süreci verimli şekilde yürüyor. Sadece bunu söyleyebilirim” yanıtını verdi.şeklinde cevap verdi. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89