• BIST 10225.48
  • Altın 4324.997
  • Dolar 40.2224
  • Euro 46.9366
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 30 °C
  • Berlin 20 °C

Her gün 5 bin varil ham petrol sızıyor

Her gün 5 bin varil ham petrol sızıyor
ABD'nin Meksika Körfezindeki petrol sızıntısının bir bölümünün Louisiana kıyısına ulaştığı bildirildi.

Louisiana Valisi Bobby Jindal, bataklık bölgede botla yaptığı incelemenin ardından, ''Bu zift ya da yağ tabakası değil, kalın petrol yağı'' dedi.

Öte yandan sızıntının güçlü bir okyanus akıntısına kapılan bölümünün Küba'ya ulaşma ihtimali yüzünden Amerikalı yetkililerin Kübalı yetkililerle bağlantıya geçtiği bildirildi.

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi(NOAA), güçlü okyanus akıntısının petrolü, Florida Keys olarak bilinen takımadalara, Küba'ya, hatta ABD'nin doğu kıyısına kadar taşıyabileceği uyarısında bulunmuştu.

Louisiana sahillerinin 80 kilometre açıklarındaki Deepwater Horizon platformunun 22 Nisanda bir patlamanın ardından batmasından sonra her gün denize 5 bin varil (800 bin litre) ham petrol sızması, büyük bir çevre felaketi tehdidi oluşturuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89