• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 18 °C

HDP’nin kapatılması istemiyle dava açıldı

HDP’nin kapatılması istemiyle dava açıldı
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Bu gelişme üzerine HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Meclis’te toplandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dava açtı.

HDP yönetici ve üyelerinin “beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları” öne sürülen iddianame, AYM’ye gönderildi.

Yargıtay Başsavcısı Şahin’in yaptığı yazılı açıklamada, “Halkların Demokratik Partisi yönetici ve üyelerinin beyan ve eylemleriyle demokratik ve evrensel hukuk kurallarının kabul etmeyeceği şekilde davrandıkları, PKK terör örgütü ve bağlı örgütlerle birlikte hareket ettikleri, örgütün uzantısı olarak faaliyetlerde bulunarak, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve ortadan kaldırmayı amaçladıkları anlaşıldığından, adı geçen siyasi partinin kapatılması Anayasa Mahkemesinden talep edilmiştir” ifadelerini kullandı.

HDP MYK Meclis’te toplandı

İddianamenin AYM’ye gönderilmesi üzerine HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Meclis’te toplandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da yer aldığı toplantıda, söz konusu gelişmeye dair değerlendirme yapılacak.

Bahçeli Yargıtay’a çağrı yapmıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay’a HDP’nin kapatılması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği 6-8 Ekim Kobani eylemlerine ilişkin iddianameyi temel alarak, HDP hakkında süratle kapatma davası açmasını istemişti.

MHP lideri, aksi taktirde partisi tarafından “gereğini yapacaklarını” belirtmişti.

Sancar’dan Bahçeli’nin ‘kapatma’ çağrısına yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ise şu yanıtı vermişti:

Bugün de HDP şahsında Kürt halkının iradesini, bütün ezilenlerin sözünü boğmak isteyenlere cevabımız şudur: Dönüp tarihe iyi bakın, tarihin aynasına bakmayı bilenler bizlerin bu saldırı dalgasından, bu istibdat karanlığından daha da güçlü çıkacağımızı çok iyi göreceklerdir. İktidarın küçük ortağı yine kapatma tehditlerini dolamış ağzına.

Herhalde kendilerinin yolunu açmak için tek çarelerinin olduğunu biliyorlar, o da bizi kapatmak. Ama söylüyoruz tekrar, bizi kapatma çabası onları daha küçültecek. Bizleri daha da büyütecektir. Korkmaya devam etsinler. HDP umutla, kararlılıkla inançla yürüyor. Büyüyerek bu yolu yürümeye devam edecek ve çok geç olmadan bu ülkenin yönetimine ortak olacaktır. Bunu böyle bilsinler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89